07
Oct
2012

15 najlepših glumaca svih vremena (1.deo)

Pregledano: 10622 puta

Oni su se zauvek uvrstili u legende svetskog glumišta, ali pored izvrsnih uloga i neospornog talenta, plenili su i plene neodoljivom harizmom i fantastičnim izgledom!

15. Pol Njumen: Zauvek u srcu američke i svetske kinematografije, jedan od najvećih i najpopularnijih glumaca ikada, veliki talenat kako da flimskom platnu, tako i na daskama koje život znače. Ikona stila sa neverovatnim osmehom i očima i ogromnim samopouzdanjem, zaljubljenik u automobile, otac šestoro dece, pasionirani pušač, daltonista, učesnik 2. Svetskog rata, diplomac engleskog jezika, Oskarovac... ukratko čovek legenda!  

Najbolja ostvarenja: "Boja novca", "Mačka na usijanom limenom krovu", "Dugo toplo leto", "Pokretna meta", "Hazarder"...

   pol njumen

14. Klint Istvud: Ikona sedme umetnosti, deo savremene filmske mitologije, sjajan glumac, ali i reditelj, koji ni u poznim godinama nije prestao da neumorno stvara. Visok i vitak, sa oštrim, pravim muškim crtama lica lako se proslavio, prvo u takozvanim špageti vesternima, a svetsku slavu i prepoznatljivost doneo mu je serijal fimova "Prljavi Hari". Ali holivudski šarmer pored novca, moći i popularnosti, sa uma nikad nije smetnuo snagu ljubavi: "Meni je najveća sreća moja žena i mislim da sam tu najuspešniji... Film mi je u životu bio jako važan, ali trebalo mi je mnogo vremena da pronađem pravu ženu." 

Najbolja ostvarenja: "Prljavi Hari", "Nezaboravno", "Mostovi okruga Medison", "Apsolutna moć", "Ponoć u bašti dobra i zla"

   klint istvud

13. Robert Redford: Jedna od najkompleksnijih i najsvestarnijih ličnosti u svetu filma. Nekada uspešan igrač bejzbola, odličan student, potencijalni slikar, ali nadasve dobar glumac i fenomenalan režiser. Kao atraktivni plavušan, atletski građen, sa neodoljivim šarmom, uz izvesnu svojeglavost i pretencioznost, slava je nekako prirodno ušla u njegov život. Danas važi za jednu od najvažnijih liberalnih mislećih glava u Holivudu, a stoji na čelu Sundance Film Festivala, moćne institucije koja afirmiše film prema merilima suprotnim od industrijskih.

Najbolja ostvarenja: "Veliki Getsbi", "Devojka koju sam voleo", "Žaoka", "Moja Afrika"

   robert redford

12. Marlon Brando: najpoznatiji holivudski zavodnik i šarmer! Dvostruki Oskarovac smatra se jednim od najznačajnijih glumaca 20.veka, čovek koga su žene obožavale, a muškarci mu se divili! Tokom celog života važio je za buntovnika i čoveka teške naravi, ali i velikog borca za građanska prava, kao i večitog srcelomca sa burnim ljubavnim životom, koji je obuhvatao i homoseksualna iskustva

Najbolja ostvarenja: "Kum", "Tramvaj zvani želja", "Apokalipsa danas", "Na dokovima Njujorka", "Poslednji tango u Parizu"

   marlon brando

11. Džorž Kluni: Najpoželjniji neženja Holivuda! Već više od dve decenije sigurno korača stazama filmske ikone, a ujedno ni izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dobitnik Oskara i dva Zlatna globusa poznat je i kao politički aktivista, producent i reditelj. Vodi se parolom: "Jedini neuspeh je ne pokušati!"

Najbolja ostvarenja: "Betmen i Robin", "Od sumraka do svitanja", "Igraj svoju igru", "Ponovo u igri", "Ispovest opasnog uma", "Razvedi me, zavedi me", "Martovske ide", "Potomci"

   dzordz kluni

Izvori fotografija: nicolesqrace.livejournal.com 

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
6
Ljuto
2
Tužno
4
Srećno
5
Bolje
6
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako STVARNO provodimo naše vreme?

Kako STVARNO provodimo naše vreme?

„i da me čovek pita šta sam radio ceo dan...“ ...
Popularne zvezde otkrivaju šta vole u seksu!

Popularne zvezde otkrivaju šta vole u seksu!

Lejdi Gaga: Volim seks. Moć čula je neverovatna stvar. Mogu da postignem orgazam ...
Knjaz Miloš nagrađuje posetioce tržnog centra Ušće

Knjaz Miloš nagrađuje posetioce tržnog centra Ušće

Knjaz Miloš odlučio je da nagradi i obraduje sve ...
PANASONIC
10944,oo
prava cena : 13132.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 24°c
min 12°c

Bicikl

Roleri