Postovala: Senka Ivetić
13
Jun
2013

8 tajni savršenog grudnjaka

Pregledano: 5787 puta

Više od 80% žena nosi pogrešan grudnjak – kako izabrati onaj pravi?

Ako ste jedna od 80% žena koja nosi pogrešnu veličinu, pogrešan oblik i korpicu grudnjaka i borite se s ispadanjem, prelivanjem ili gravitacijom - vreme je da naučite kako grudima pružiti najbolju potporu.

1. Za pravu veličinu merite najuži deo grudnog koša

Najčešća greška koja se događa pri izboru grudnjaka je – prevelika veličina grudnjaka i premale korpice i biranje grudnjaka „od oka“ jer, kada je o grudnjacima reč, obično biramo ono što nam se sviđa, a ne ono što nam pristaje.

brus

Zato, metar u ruke i izmerite najuži deo grudnog koša (ne grudiju, nego grudnog koša) kako biste otkrili koju veličinu zaista nosite.

Pri merenju pripazite da krojački metar nije labav i da zadržava istu liniju napred i straga. Veličine grudnjaka se razlikuju po 5 cm pa ako ste npr. izmerili 83 cm – vaša veličina je 85.

brus

2. Malo matematike za odabir odgovarajuće korpice

Nakon što ste izmerili grudni koš i konačno pronašli svoju pravu veličinu – vreme je posvetiti se korpicama. Tajna korpica leži u tome da moraju savršeno pristajati i biti – niti premale niti prevelike. Baš kao Pepeljugina cipelica. Ako spadate u ovih 80% žena koje nose pogrešnu veličinu i pogrešan oblik grudnjaka, najverovatnije imate premalu korpicu.

brus

I još jednom, metar u ruke i izmerite opseg vaših grudi – merite opseg u ravnini bradavica ponovno pazeći da krojački metar zadržava istu liniju spreda i straga.

Sada imate dve mere – onu opsega grudnog koša i onu opsega grudiju i izračunajte njihovu razliku te pogledajte koja bi vam veličina korpice odgovarala prema tablici. Npr. ako imate opseg grudiju 90, a opseg grudnog koša 75 – razlika je 15 i trebali biste uzeti veličinu korpice B. 

 

Razlika opsega                   Veličina korpice

10 cm                                               A 

15 cm                                               B 

17,5                                                 C 

20 cm                                               D 

22,5 cm                                            E 

 

Ovu tablicu, naravno, uzmite samo kao okvirni predložak jer gotovo svaki proizvođač donjeg rublja ima pomalo drugačije veličine korpica. Tako da je isprobavanje grudnjaka, jednako kao i isprobavanje farmerki, jedina garancija da pronađete onaj pravi.

brus

Zapamtite, veće grudi ne pristaju u A i B korpe i ne sramite se zatražiti neka druga slova abecede u potrazi za savršenim grudnjakom. Uzmite vremena, isprobajte sve dostupne veličine korpica i, u slučaju da zaista imate veće grudi, nemojte se iznenaditi ako će vam najbolje stajati D ili E korpe.

Nakon što ste neko vreme posvetili izboru svog novog grudnjaka verovatno ćete otkriti da vam, umesto 85B koji ste dosad nosili, treba 80D ili 80E.

3. Obdarene, ruke visoko u vis!

Svaka obdarenija žena dobro zna da potraga za pravim grudnjakom može biti prilično naporna i da je zaista teško pronaći ispravnu veličinu. Ženama s većim grudima savetuje se da podignu ruke visoko u vis nakon što misle da su pronašle odgovarajući grudnjak i ako sve ostane na svom mestu bez ispadanja ili prelivanja preko ruba grudnjaka – odabrale ste pravi .

brus

Uz to, pripazite na naramenice – tanke naramenice i velike grudi ne idu zajedno.

5. Male grudi zahtevaju grudnjak

Sitne žene s malim grudima trebale bi potražiti grudnjake s pojačanim košaricama. Pa iako sitnije žene gotovo uopšte ne trebaju potporu, ovakve strukturirane korpice pomažu da naglasite siluetu tela ispod odeće.

6. Plus ili minus 5 kg – menjajte grudnjak

Ako vam težina u poslednje vreme varirala 5 kg, vreme je za novi grudnjak. Kada vidite da postoji potreba za promenom broja odeće – postoji potreba i za promenom broja grudnjaka

7. Minimun minimuma je tri grudnjaka

Moguće da ste već pronašli savršen grudnjak koji jako volite nositi, ali zapamtite, ne biste ga trebali nositi u svim prilikama. Razmislite o svojim životnim navikama i kako ćete njima prilagoditi i svoju garderobu, tako ćete prilagoditi i izbor grudnjaka. Koliko grudnjaka treba svaka žena?

brus

Minimum minimuma je tri grudnjaka.

Svaka bi žena trebala imati grudnjak koji pruža potporu tokom najvećeg dela dana i izboru takvog grudnjaka treba posvetiti najviše pažnje. Uz to vam je neophodan i jedan za fizičku aktivnost i jedan bez naramenica.

brus

To je baza, a nakon toga – mašti na volju! Poigrajte se bojama, dezenima, pamukom, satenom ili čipkom...

8. Ne štedite

Ovo je možda najbolji savet koji možemo dati jer ni stari Škot nije toliko bogat da kupuje jeftino pa nemojte ni vi! Znamo da je kriza, ali isto tako znamo da će kvalitetan proizvođač, uz kvalitet izrade, imati i veliki izbor brojeva i veliki izbor oblika te da se takvi grudnjaci bolje održavaju i na kraju ćete ih i duže nositi.

brus

brus

 

Izvor: naturala.hr

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
3
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

NOKIA
1730,oo
prava cena : 2076,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 10°c

Roleri

Bicikl