19
Sep
2012

Dizajnerski bum: Louis Vuitton

Pregledano: 7916 puta

Uživajte u kratkoj priči o najluksuznijem brendu na svetu!

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu Women's Corner. Uživaćete!

Luj Viton je jedan od najluksuznijih i najprodavanijih brendova na svetu. Ali Luj Viton jeste i prvi brend na svetu koji je osmislio svoj logo, svoj zaštitni znak, postavši tako svojevrsni statusni simbol.

   luj viton

   luj viton

Paradoksalno, uprkos jakom autentičnom zaštitnom znaku, vremenom Luj Viton je postao najčešće kopiran brend. U Luj Viton kompaniji od samih početaka u davnom 19.veku insistiraju na vrhunskom kvalitetu, najboljoj koži i platnu, i uprkos stalnim inovacijama i novim trendovima, oni su ostali dosledni svojoj prvenstvenoj ideji i izgledu torbi, te se može reći da su večni, da su van vremena i mode, da su klasika. 

   luj viton

   luj viton

Začetnik čitave priče Luj Viton proizvodnju je započeo sredinom 19. veka, kada je usred pomame za putovanjima i upoznavanjima novih svetova tadašnje populacije, dobio ideju da se bavi proizvodnjom kofera, putnih torbi i tašni. Od samih početaka brend je išao uzlaznom putanjom, vrlo brzo dobijavši na ceni i popularnosti u matičnoj Francuskoj. Luja je posle njegove smrti na čelu kompanije zamenio njegov sin Džordž Viton koji je i najzaslužniji za procvat i svetsku ekspanziju brenda. Upravo je on osmislio monogram koji je danas svojevrsna ikona luksuza, a iza sebe je ostavio neverovatnih 700 različito dizajniranih proizvoda. Ceo koncept kompanije Luj Viton u stvari je njegova ideja; bio je čovek čija je vizija bila mešanje vanvremenske elegancije sa inovativnim funkcijama! I u tome je uspeo, jer Luj Viton već tri veka caruje ženskim i muškim garderoberima, ne menjajući bitno prvobitne dizajne!

   luj viton

   luj viton

Danas je Luj Viton na samom vrhu, i jedan od najčešćih i najvoljenijih simbola prestiža, stila i kvaliteta, sa preko 50 različitih linija, a u svoj asortiman uključuju i parfeme, cipele, ešarpe, šalove, naočare za sunce, modne aksesoare, čak i telefone i šampanjac. Kao aktuelnu alfu i omegu dizajnerskog tima Luj Vitona imamo priliku da vidimo genijalnog Marka Džejkobsa. Torbe ovog planetarno popularnog brenda i dan danas izrađuju se ručno širom Francuske, Španije i Amerike, i original komad se može kupiti isključivo u regularnim buticima Luj Vitona i preko njihovog web portala.

   

   luj viton

   luj viton

   luj viton

   luj viton

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
4
Ljuto
1
Tužno
0
Srećno
5
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 2°c
min -2°c

Bicikl

Roleri