Postovala: Maja Kalesic
07
Apr
2013

Ikona stila Kate Moss

Pregledano: 2900 puta

Proglašena za najplaćenijeg modela na svijetu.

1988. godine, kao 14-godišnju curicu, u zračnoj luci JFK u New Yorku, legendarnu Kate Moss zapazila je Sarah Doukas, osnivačica londonske modne agencije Storm Model Management. Bilo je to jedno od najvećih otkrića u povijesti modelinga. Kate je pokorila stotine prestižnih magazinskih naslovnica, reklamirala je i nosila sve što postoji u svijetu mode, šokirala je svojim ponašanjem, ali i oduševljavala smjelim modnim kombinacijama.


Pored brojnih revija za najpoznatija dizajnerska imena (Louis Vuitton, Vivienne Westwood, Calvin Klein…), Kejt je krasila naslovnice i poznatih modnih časopisa kao što su “Vouge” i “W”. Fantastična karijera omogućila joj je da bude proglašena za najplaćenijeg modela na svijetu i da dobije brojne nagrade za stil. I sama se oprobala kao modni dizajner, a bavila se i humanitarnim radom.

Srećno je udata za gitaristu benda The Kills Džejmija Hinsa (Jamie Hince), a od ranije ima desetogodišnju ćerkicu Lilu-Grejs (Lila Grace) sa izdavačem Džefersonom Hakom (Jefferson Hack).


Maja Kalesic

Moda koja ne doseže ulice nije moda.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

SAMSUNG
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 16°c

Roleri

Bicikl