06
Dec
2012

Jednostavni saveti za srećniji život (2.deo)

Pregledano: 8431 puta

Do sreće i rasterećenosti deli vas puno optimizma, dobra organizacija, vreme koje ćete posvetiti sebi i malo tolerancije prema svetu i životu! Možda se čini kao veliki zalogaj, ali suštinski to su sitnice koje će vam lako život promeniti na bolje!

Prethodni deo ovog teksta pogledajte ovde.

6. Sačuvajte sitne dnevne radosti: Možda zvuči kao kliše, ali izistinski sitnice koje nas svakodnevno usrećuju vrlo su moćan sastojak života. Zato obratite pažnju na te male trenutke sreće u svakom danu: miris svežeg peciva, ukus omiljenog kolača, smeh voljene osobe, zvuci pesme koju volite, maženje sa vašim ljubimcem, prva jutarnja kafa...

   srecan zivot

7. Činite dobro, osećajte se dobro: Kada smo humani i brižni, prema porodici, prijateljima, ali i totalnim strancima, to nas lako dovodi do samoafirmacije i osećaja zadovoljstva. Dobra dela i ljubazna reč čini da sami sebe vidimo u boljem svetlu, tačnije pomažući drugima, pomažemo i sebi da postanemo bolji ljudi.

8. Prestanite da preterano razmišljate: Ne zadržavajte negativne misli. Često se previše koncentrišemo na nedaće koje su nas snašle, konstantno razmišljajući kako da ih rešimo. Bitno je znati da takvo preterano razmišljanje neće odneti problem, već ćete se vrteti u začaranom krugu bez izlaza, zadržavajući u sebi negativnu energiju. Preusmerite svoju pažnju na nešto drugo, bavite se aktivnostima koje volite i budite pozitivni. Nijedan problem ne traje večno.

   zivot je lep

9. Budite šašavi: Verovali ili ne, naučno je dokazano da "glupiranje" doprinosi boljoj energiji, lepšoj atmosferi oko vas i srećnijem životu. Humor, šale i "blesavo" ponašanje su zarazni, zato obojite svoje dane smehom i radošću!

10. Posvetite se duhovnosti: Istraživanja su pokazala da ljudi koji su posvećeni svojoj duhovnosti jesu srećniji, smireniji, opušteniji i bolje se nose sa stresom u životu. Vera je stvar izbora, ali potrudite se da saznate nešto više o svojoj religi, ako već ne znate, i možda se iznenadite koliko će vam prijati. Pročitajte knjige religijske ili duhovne tematike, porazgovarajte sa ljudima upućenim u takve stvari i otkrijte čitav jedan novi svet.

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

U minus fazi ste!? Oraspoložite se za tili čas uz ove sjajne trikove!

U minus fazi ste!? Oraspoložite se za tili čas uz ove sjajne trikove!

Usmerite snagu naoptimizam:Uvek razmišljajte kako vas čeka najbolja moguća ...
Drug sumnjivog ponašanja, kako pomoći?

Drug sumnjivog ponašanja, kako pomoći?

Imaš druga za kojeg si primetila da uzima dosta "opijata" (da ne kažem droge), možda ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Bicikl

Roleri