Postovala: Ona portal
23
Nov
2010

Kako da izgubite 10kg mesečno

Pregledano: 14448 puta

Gubitak 10 kilograma znači da treba da potrošite 35.000 kalorija više nego što konzumirate. Brzi gubitak 10 kg zahteva predanost i realna očekivanja. Ako je vaša definicija "brzog mršavljenja" nedelju dana, pripremite se da budete razočarani. Međutim, realno je da pokušate da izgubite 10 kilograma za mesec dana. To se svodi na gubljenje oko 8.000 kalorija nedeljno, ili nešto više od 1.000 kalorija dnevno.

 

1 Jedite 1.500 kalorija po danu

Ako želite da izgubite 10 kilograma za mesec dana, pokušajte da trošite oko 1.500 kalorija dnevno. Ključ smanjenog unosa kalorija je da se poveća potrošnja da ne bi došlo do značajnog povećanja osećaja gladi. Postoji nekoliko jednostavnih promena ishrane kojima se može smanjiti kalorijski unos i koje su lakše nego jednostavno gladovanje.

 

2 Isključivo pijte vodu:

Jedan od najvećih izvora praznih kalorija je voda. Zamenite kafu, sok i druga gazirana pića sa vodom i možete da izbacite na stotine kalorija iz ishrane bez ikakvog dodatnog gladovanja. Zavisnici od voćnih sokova bolje da uzimaju njihov dnevni unos voća kroz sveže plodove. U voću, nema dodatnih šećera, samim tim ima i manje kalorija nego sok. Plus kad jedete voće dajete stomaku nešto konkretno za varenje i voće pomaže u borbi protiv gladi.

 

3 Izbacite aditive iz hrane:


Dodatna so, šećer, maslac i mnogi drugi začini možda ne izgledaju bitni pri brojanju kalorija, ali njihovim dodavanjem pravi se velika razlika u broju kalorija i masti. Malo ćete žrtvovati ukus hrane, ali to je dobra alternativa pri dijeti i sam gubitak težine podrazumeva žrtvu. Pročitajte deklaracije na hrani i količinu kalorija i iskoristite taj način da smanjite suvišne kalorije.

 

4 Jedite manje kako dan odmiče:


Iako želite da izgubite 10 kilograma za mesec dana, telu treba energija da ostane aktivno i u formi, tako da je dobar i zdrav doručak prioritet. Večera bi trebalo da postane najmanji obrok u danu. Nikada ne jedite par sati pred spavanje. Vreme ishrane može da poveća efikasnost dijete.

 

5 Vežbajte svakog dana


Telo sagoreva obično između 1.500 i 2.000 po danu nezavisno od vežbi, u zavisnosti od veličine osobe, metabolizma i nivoa aktivnosti. To znači da ishranom od 1.500 kalorija dnevno, telo bi trebalo da potroši još 500 do 1.000 kalorija kroz vežbe. Da bi se izgubilo 10 kg za mesec dana, potrebno je sat vremena intenzivnog vežbanja svaki dan. Izaberite vežbe zavisno od vaše sfere interesovanja i sagorevajte što više kalorija vežbanjem. Trčanje, takmičarski sportovi, plivanje, biciklizam, dizanje tegova, i aerobik sve su odlične mogućnosti. Važan faktor je intenzitet: Broj kalorija proporcionalno će se smanjivati zavisno od napora uloženog u vežbanje.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
Ljuto
Tužno
Srećno
Bolje
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Najbrža dijeta ikada: 3 kg za 3 dana

Najbrža dijeta ikada: 3 kg za 3 dana

Ova dijeta sigurno nije najzdravija i preporučljiva, ali je ipak veoma efikasna u danima kada nemate vremena za primenu ...
Od alavice do mršavice

Od alavice do mršavice

Isprobali ste 678 904 dijete i svaki ...
Borba Kristine Riči sa viškom kilograma i anoreksijom

Borba Kristine Riči sa viškom kilograma i anoreksijom

Filmska i pozorišna glumica Kristina Riči je uzor mnogim devojkama. Svojim obožavateljima ...
QUADRO
8754,oo
prava cena : 10504.8,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Fensi
  • Sportski
  • I jedno i drugo
  • Ni jedno, imam neki svoj stil
  • Zavisi od situacije

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 8°c

Roleri

Bicikl