Postovala: Senka Ivetić
25
Sep
2012

Kako da učinite vašu vezu jačom?

Pregledano: 6578 puta

Ako smatrate da su odnosi u vašoj vezi malo drugačiji, bilo da je odnos hladniji ili da se strast stišala, ne paničite i svakako ne prenagljujte u donošenju odluka. Postoji nekoliko stvari koje treba uraditi pre nego što odlučite šta dalje.

Ako smatrate da su odnosi u vašoj vezi malo drugačiji, bilo da je odnos hladniji ili da se strast stišala, ne paničite i svakako ne prenagljujte u donošenju odluka. Postoji nekoliko stvari koje treba uraditi pre nego što odlučite šta dalje. U ovakve krizne trenutke upadaju sve veze, čak i one najjače. Evo nekoliko saveta koje biste mogli da primenite čak i onda kada pomislite da je sve izgubljeni slučaj.

SLUŠAJTE SVOG PARTNERA!

Mnogo puta ste čuli frazu da je potrebno poboljšati komunikaciju u vezi. Ono što ovaj savet podrazumeva jeste da slušaje, ali bukvalno! Komunikacija ne podrazumeva razgovor, koji je neophodan. Vi možete pričati, govoriti i nazvati to komunikacijom, ali ako niste uspeli da jasno predočite svom partneru sve što mislite da u vezi ne funkcioniše, kako očekujete da vas razume i poradi na tome? Isto tako, ukoliko ne slušate partnera sa razumevanjem, iskreno i predano, smatrajte da niste uradili sve da poboljšate vaš odnos. Mnogo parova danas se razilazi upravo iz tog razloga što nemaju sposobnost da kažu šta iskreno osećaju i da svog partnera saslušaju i pokušaju da razumeju. Zato, skuvajte kafu, sedate i saslušajte šta ima da kaže!

Ljubav

BATALITE EGO!

Ego je društvena konstrukcija koja stoji između vašeg istinskog sebe i vašeg ponašanja. Kad pratite svoj ego, vi niste 100% svoji, jer ego je društvena potreba da se ostane dosledan u očima drugih ljudi, pokazati se superiornim pod svim okolnostima. Česta je pojava da se dvoje ljudi u vezi bori za dominaciju i ulogu vođe, a problemi nastaju onda kada jedan od partnera oseti da gubi tu poziciju lidera i tada se ponaša onako kako ne treba. E, to je ego! Govori vam da se izborite za poziciju koju “zaslužujete”, da ne dozvolite da se neko ponaša prema vama na taj način, … Međutim, veza nije bojno polje. Ako partner želi da bude dominantan, dopustite mu to. Šta je loše u tome što ima potrebu da vas vodi i čuva? Na kraju svega, pa to je osoba s kojom ste u vezi i za koju verujete da gaji određene emocije prema vama, zašto se onda ne biste prepustili i uživali?! Ako naučite da kontrolišete svoj ego, bolji odnosi u vezi su zagarantovani!

Ljubav

PRUŽITE PODRŠKU!

Kada dvoje postanu jedno, oni takođe udružuju svoje snage i tada postaju nesalomivi. Pod ovim podrazumevam da se veza izgrađuje na mnogim vrednostima koje su neophodne za kvalitetan odnos ali bez jedne stvari vi nemate na čemu da gradite,a to je poverenje! Vera jedno u drugo je od presudnog značaja. Ukoliko ne postoji poverenje, to znači da ne postoji podrška. Ukoliko ne postoji podrška, onda niko nije ni siguran da na takvoj vezi treba raditi. Dakle, ukoliko želite da ojačate svoju vezu, preispitajte se da li imate poverenja u svog partnera i imate li mogućnost i volju da mu pružite bezuslovnu podršku.

Ljubav

VOLITE!

Ako nema ljubavi, onda je sve džaba! Zaista! Ali ne paničite. Ukoliko uopšte čitate ovo onda ste zainteresovani kako da radite na svojoj vezi i to znači da vam je do nje stalo. Zapamtite: ne postoji način na koji ćete “oporaviti” svoju vezu ako među vama ne postoje iskrene emocije. Ipak, ne postavljaj sebi to pitanje, da li je ovo prava ljubav a svakako ne zahtevaj od partnera taj odgovor, već sačekaj trenutak kada ćeš sam/sama shvatiti. I ne plašite se da iskreno pokažete svoje emocije. Danas sa svih strana možete pročitati savete kako da se ponašate u svojoj vezi, kako da se obratite svom partneru, ali ko to može znati bolje od vas? Samo vi poznajete svog partnera i znate šta osećate. Zato, iskreno, otvorenog srca, volite i sigurno ćete održeti svoju vezu svežom kao u prvoj zaljubljenosti.

Ljubav

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

8 ženskih kvaliteta kojima muškarci ne mogu odoleti

8 ženskih kvaliteta kojima muškarci ne mogu odoleti

Muškarci obožavaju pažnju, negu, saosećajnost, a to je nešto što je ženama prirodno i ...
Ljubljenje, vino i ostale teške droge

Ljubljenje, vino i ostale teške droge

Jutro miriše na kafu, pecivo i tvoje ...
Volim da volim!

Volim da volim!

Od onog časa kada spoznamo prvi nagoveštaj ljubavi, naš život, ma koliko bio ispunjen ...
KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -1°c

Roleri

Bicikl