Postovala: Senka Ivetić
18
Oct
2012

Kako našminkati oči

Pregledano: 31524 puta

Oči su ogledalo duše, ali pored toga, oči su, drage dame, naše najveće oružje za osvajanje i zato im vredi posvetiti malo više pažnje i pravilno ih našminkati.

Poznato vam je pravilo da kad se šminkate, istaknete samo jedan atribut. Pravilo je da, ako naglašavate oči, usne budu u nekoj neutralnijoj nijansi, i obrnuto, ukoliko se odlučite za crveni karmin, dovoljna je nutralna senka, jedan sloj maskare, eventualno ajlajner.

Šminkanje i izbor šminke zavisi od prilike. Tako, za dnevnu varijantu, možete se odlučiti se za senke neutralnih boja, dok za večernji izlazak možete iskombinovati i do tri boje, u zavisnosti od prilike. Devojkama plavih očiju najbolje pristaju zlatna, srebrna, i ljubičasta, a sasvim se lepo uklapaju i sve nijanse roze. Takođe, efektna je i plava boja, ali potrudite se da nijansa senke ne bude ista kao nijansa vaših očiju da vam se oči ne bi ,,izgubile’’ u tolikom plavetnilu. Zelenookim devojkama pristaju skoro sve nijanse senki, tako da ovde slobodno možete eksperimentisati i uklapati boje sa bojom tena ili kose, u zavisnosti od prilike ili raspoloženja. Pravilo je samo da senka ne bude previše tamna ukoliko imate svetao ten. Devojke sa tamnim očima mogu koristiti širok spektar boja, ali je preporučljivo izbegavati kombinacije toplih boja kao što su crvena i roze, jer mogu delovati neuredno. Tamnije senke nanosite bliže oku, a svetlije bliže obrvama.

Ukoliko je šminka za dnevnu varijantu, dovoljan vam je sasvim jedan sloj maskare, da vam trepavice ne bi bile teške i pogled umoran. Ne preporučuje se da preko dana eksperimentišete sa maskarama u boji, već se za njih odlučite za neki izlazak, kada je dopušteno izgledati malo ekstravagantnije. U večernjoj varijanti, slobodno nanesite dodatni sloj maskare, a možete se poslužiti i ajlajnerom za efekat ,,mačijih očiju’’. Opuštenim potezom ruke izvucite ivicu pola centimetra od spoljneg ugla oka na gore. Za suptilniji izgled, liniju ublažite četkicom za senke i masnom senkom. Ukoliko vam prilika dozvoljava, poigrajte se i sa šljokicama koje će vašim očima dati potpuno nov izgled.

Ako imate široko razmaknute oči vaš cilj je da stvorite iluziju da je taj razmak manji nego što jeste. To možete učiniti tako što ćete na unutrašnjost oka stavite tamniju senku (nijansu). Najsvetliju nijansu senke stavite na kapak, ispod obrva, a srednju nijansu na kraj oka i razvlačite je prema unutrašnjem uglu. Slično učinite i s najtamnijom nijansom i razvlačite je po pregibu oka.
Široko razmaknute oči ima prelepa Jessica Alba.

sminkanje ociju

Ako su vaše oči usko položene, tj. razmak među njima je manji od veličine jednog oka, trebate stvoriti iluziju većeg razmaka. Najsvetliju senku nanosite na celi kapak, ispod obrva i obavezno u sam unutrašnji ugao oka, najbliže nosu. Najtamniju senku stavite na spoljašnji ugao oka, te ga razvucite do pregiba oka i u pregib, do sredine. Dobar izgled ostvarićete i nanošenjem bele olovke unutar oka.
Gwyneth Paltrow to lepo radi. Ili njeni šminkeri…

sminkanje ociju

Ako imate uvučene kapke, vaš kapak je udubljen, a kost ispod obrva je ispupčena.
Cilj je naglasiti kapak korištenjem svetle senke, na kapak i pregib. Tamna senka je u ovom slučaju zabranjena, osim malo na spoljašnjemuglu oka i ispod oka.
Ovakve oči ima Taylor Swift.

sminkanje ociju

Ukoliko imate naglašene kapke, vizualno ćete ih nežnije stopiti s ostatkom lica koristeći tri senke. Najtamniju nanesite kod linije trepavica te je razvlačite prema gore i ispod oka, a najsvetliju samo malo ispod obrva. Onu srednju nanesite na kapak. Naravno, pomešajte malo nijanse kako prelazak da bi vam oči izgledale prirodnije.
Primer za ovakav make up je Nicole Richie.

sminkanje ociju


A ako su pak vaši kapci spušteni, nikako nemojte razvlačiti boje prema spoljašnjoj strani gde kapci počinju da se spištaju. Najsvetliju senku nanesite na celi kapak i ispod obrva. Srednju senku nanesite na pregib oka, od spoljašnje prema unutrašnjoj strani, a najtamniju na pregib oka te ga lagano razvucite prema gore. Bitno je i pravilno nanošenje maskare na sredinu i unutrašnjost oka.
Spuštene kapke ima Blake Lively.

 

 sminkanje ociju

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
Ljuto
3
Tužno
3
Srećno
Bolje
6
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Top 5 dugotrajnih ruževa

Top 5 dugotrajnih ruževa

1.M.A.C PRO LONGVEAR LIPCREME 2.ESSENCE LONGLASTING LIPSTIK 3.LOREAL PARIS INFALLABLE NEVER FAIL ...
Za broj punije usne!

Za broj punije usne!

Ovaj trik treba samo pažljivo i spretno da izvedete da ne bi izgledale smešno ...
Neonska lepota

Neonska lepota

Za one koji se ne boje da budu odvažni i drugačiji i za one koji žele da se istaknu u ...
DELL
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 10°c

Bicikl

Roleri