Postovala: Senka Ivetić
06
Aug
2013

Kako sačuvati preplanulost?

Pregledano: 2756 puta

Kožu je važno negovati, vlažiti i dubinski hraniti

Vratili ste se sa mora sa divnom preplanulom bojom i sada biste želeli da što duže potraje. Koža se obnavlja, i ako je brzo pocrnela, brzo će i nestati površinska preplanulost. Ali, ako ste se pridržavali saveta o zdravom sunčanju, neće vam biti teško da održite boju, jer ćelija sa melaninom koji se stvarao uz adekvatnu negu, sporo gubi tamni pigment, tako da i koža sporije beli.

Dakle, kožu je važno negovati, vlažiti i dubinski hraniti, kako biste joj sačuvali elastičnost, što je izuzetno važno i za zadržavanje preplanulosti. Osim što lepo izgleda, taman ten je i prirodni odbrambeni mehanizam kože, koji joj služi da se zaštiti od štetnih spoljnih uticaja. Međutim, koža ima svoj život i ćelije površinskog sloja neprestano otpadaju, a zamenjuju ih druge, nove. Da bi se to dešavalo postepeno i neprimetno, uz zaštitu, potrebna joj je i adekvatna nega. Nekoliko saveta pomoći će vam da je održite i preplanulom i sjajnom.

preplanulost

* Tuširajte se mlakom vodom i blagim sapunom ili šamponom za telo. Prijaće vam i hladan tuš za kraj, jer podstiče bolju cirkulaciju. Tuširajte se brzo i mažite kožu kremama bez mnogo trljanja da ne poskidate površinski preplanuli sloj kože.

* Mažite telo mlekom ili laganim hidrantnim kremama, napravljenim specijalno za negu kože tela, jer masne kreme i ulja neće prijati, osim ako je koža jako suva.

* Odmah posle tuširanja nanesite preparate u malim količinama, dok je koža još vlažna, kako bi se lakše razmazivali. Veća količina proizvoda za negu guši kožu, a osim toga osećate se masno i neprijatno.

* U povremenom ponovnom izlaganju suncu, odaberite mesto sa senkom. U senci ćete crneti i dalje, a koža neće goreti.

* Ako vam se to dopada, nanosite i kreme koje vam daju preplanuli ten, one ne škode koži. Ali nemojte piti tablete za tu svrhu, jer je dokazano da se žuta boja skuplja u očnom dnu.

* Idite na plivanje, jer će vam voda pomoći da održite telo čvrstim i elastičnim.

* Kad koža postane isperutana i šarena, uradite piling i masažu celog tela. Tako ćete odjednom ukloniti sve izumrle ćelije sa površine kože i dobiti ravnomernu boju tena.

* Lice negujte pravilno, takođe bez mnogo trljanja prilikom umivanja, skidanja šminke i nanošenja preprata. A po potrebi namažite antirid i serum.

* U kozmetičkom salonu možete se osloboditi neujednačene pigmentacije, perutanja, isušene i naborane kože, popravljajući elastična i kolagena vlakna ugrožena suncem.

 preplanulost

UJEDNAČITE BOJU

Ukoliko vam je koža šarena, odnosno, neravnomerno isperutana, napravite kupku sa toplom vodom. Prvo se istuširajte, namažite celo telo debljim slojem kreme i potopite se u vodu petnaestak minuta, a zatim lufa rukavicom dobro istrljajte kožu kako biste skinuli pregoreli sloj. Ako ovo nije dovoljno, dodajte ovoj kupki i piling od mekinja. Na kraju se namažite kremom za telo.

Izvor: Novosti.rs

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Piling za telo iz 'domaće radinosti'!

Piling za telo iz 'domaće radinosti'!

Ako vas je jesen već zamorila i osećta potrebu za "preporodom" i opuštanjem možda je pravo vreme da sebi ...
Aromaterapijska masaža

Aromaterapijska masaža

Aromaterapijska masaža dugi niz godina predstavlja sastavni deo drugih vrsta masaža. Poznat je ...
ČVRSTA I ELASTIČNA KOŽA MOGUĆA JE  U SVIM GODINAMA!

ČVRSTA I ELASTIČNA KOŽA MOGUĆA JE U SVIM GODINAMA!

Ako ih već imate, onda znate – bore nisu jedini znak starenja kože! Šta više, one su, u stvari, ...
DELL
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -1°c
min -3°c

Roleri

Bicikl