Postovala: Ona portal
10
Sep
2012

Filmski festival u Torontu

Pregledano: 2379 puta

Festival u Torontu najveći je u Severnoj Americi i tradicionalno se smatra ključnim događajem za studije koji imaju favorite za nagradu Oskar.

U toku je najveći filmski festival Severne Amerike koji se održava u Torontu. Festival je otvoren 06. septembra projekcijom naučnofantastičnog filma "Looper" američkog reditelja i scenariste Rajana Džonsona (Rian Johnson), gde glavne uloge tumače Brus Vilis (Bruce Wilis)i Džozef Gordon Levit ( Joseph Gordon Levitt) . Ovo je prvi put od 1976. godine da ostvarenje tog žanra otvara ovu prestižnu manifestaciju.
"Looper" je vrsta naučnofantastične bajke, čija se radnja odvija u dve epohe: 2077. godine, kada postoji putovanje kroz vreme, i 30 godina ranije, kada se za takav put još uvek ne zna.

Festival u Torontu

" 'Looper' je pre svega film o nasilju koje se održava kada je rešenje problema da se nadje osoba odgovorna za nešto i ubije", rekao je Džonson na konferenciji za novinare i dodao da je za današnju kulturu od ključnog značaja da se istraže takve teme.

Festival u Torontu

Osim toga na festival  će biti prikazan Ben Aflekov “ Argo” koji se bavi napadom na ambasadu SAD u Teheranu 1979. godine. Takodje, biće prikazana porodična drama “ Silver Linings Playbook” reditelja Dejvida Rasela( David Russell) sa Brejdijem Kuperom (Bradley Cooper)i  Robertom de Nirom (Robert de Niro), kao i drama o sajber maltretiranju “Caught in the Web” Čena Kejdža.

Festival traje do 16. septembra do kada će biti prikazano 289 dugometražnih i 83 krakometražna  filma iz 72 države. Među njima nalazi se i novi film Gorana Paskaljevića “Kad svane dan” , koji je ujedno i srpski kandidat za Oskara.  Film je prikazan 9. septembra u okviru programa “ Master's”.

Festival u Torontu najveći je u Severnoj Americi i tradicionalno se smatra ključnim događajem za studije koji imaju favorite za nagradu Oskar.

Tradicionalno, na festival će se okupiti  veliki broj fimskih zvezda. Neke od onih koje će se prošetati crvenim tepihom jesu Džeki Čen, Tom Henks, Hale Beri, Bil Marej, Robert Redford, Robert de Niro, Kolin Firt, Džejms Franko, Adam Sandler, Salman Ruždi, Vil Smit i Džoni Dep.

Festival u Torontu

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
8
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Filmski festival u Torontu

Filmski festival u Torontu

U toku je najveći filmski festival Severne Amerike koji se održava u ...
Das Parfum - Hronologija jednog zločina

Das Parfum - Hronologija jednog zločina

Popularni triler o ubici i parfimisti Žan-Batistu Grenuilu prvi put je objavljen u ...

"Moja nazovi žena", romantična komedija

Plastični hirurg (Adam Sendler) se služi lažima o svom životu i nesrećnom braku kako bi osvojio ženska srca. ...
XWAVE
2876,oo
prava cena : 3451.2,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 1°c

Bicikl

Roleri