Postovala: Ona portal
21
Oct
2012

Počelo snimanje kratkometražnog filma Virus

Pregledano: 21453 puta

Partner na ovom projektu je i poznata marka Kenon (Canon) koja je obezbedila kameru EOS C300

 “Kenon” (Canon) se uključio u projekat filma „Virus“, koji se bavi problemom nasilja u porodici. Svojom najsavremenijom tehnikom, kompanija će doprineti da ovaj film podigne svest građana i društvene odgovornosti na viši nivo. Osim kompanije “Kenon” (Canon) projekat su podržali i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i UNICEF.

Režiser filma, Miša Zorović nije krio oduševljenje zbog rada sa odabranom glumačkom ekipom, ni uzbuđenje zbog privilegije snimanja prvog filma u Srbiji korisćenjem EOS C300 kamere.

- Veliku podršku za realizaciju projekta dobio sam od glumaca i tima sa kojim pripremam film. Ispunjen sam činjenicom što smo konačno počeli snimanje projekta koji je pripreman godinu dana, ali isto tako i činjenicom da je kompanija “Kenon” (Canon) prepoznala dobru ideju i zamisao, kao i posvećenost tima profesionalaca koji radi na projektu i koji će na pravi način iskoristiti mogućnosti koje nudi EOS C300. Lično sam prezadovoljan što sam prvi u Srbiji koji ima priliku da radi sa ovom kamerom. Verujem da ćemo snimiti veoma kvalitetan materijal i da ćemo temu o nasilju u porodici prikazati na adekvatan način – rekao je Zorović.

Filmska produkcija "Midžor film", na čelu sa režiserom Mišom Zorovićem i scenaristom Markom Popovićem, nalazi se u početnoj fazi snimanja kratkometražnog filma „Virus“. Radnja filma koji se bavi problemom nasilnog ponašanja u porodici, školi, na ulici, odvija se u Beogradu, u urbanoj sredini. Scenario nas nizom eksplicitnih radnji uvodi u teoriju društvenog „virusa“, nasilja koje se prenosi sa čoveka na čoveka, a kojem su najviše izložena deca.

Glumačka podela oslanja se na mlade glumce - debitante, koji će uz podršku Gorice Popović, Ljubomira Bandovića, Bore Nenića, Vladimira Petrovića, Dušice Radulović, na adekvatan način preneti poruku filma “Virus”. Film će se snimati na nekoliko lokacija u beogradskim opštinama Novi Beograd i Palilula, a prvo prikazivanje se očekuje početkom 2013. godine.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Neka ostane među nama

Neka ostane među nama

Na cetvrtom GISFF u Nju Jorku 2010 održanom od 7. do ...

"Moja nazovi žena", romantična komedija

Plastični hirurg (Adam Sendler) se služi lažima o svom životu i nesrećnom braku kako bi osvojio ženska srca. ...
Zašto da posetiš Cinema City

Zašto da posetiš Cinema City

"Cinema City" iz ugla posetioca... Na zvaničnom sajtu ovog ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 30°c
min 14°c

Roleri

Bicikl