Postovala: Ona portal
21
Oct
2012

Počelo snimanje kratkometražnog filma Virus

Pregledano: 20718 puta

Partner na ovom projektu je i poznata marka Kenon (Canon) koja je obezbedila kameru EOS C300

 “Kenon” (Canon) se uključio u projekat filma „Virus“, koji se bavi problemom nasilja u porodici. Svojom najsavremenijom tehnikom, kompanija će doprineti da ovaj film podigne svest građana i društvene odgovornosti na viši nivo. Osim kompanije “Kenon” (Canon) projekat su podržali i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i UNICEF.

Režiser filma, Miša Zorović nije krio oduševljenje zbog rada sa odabranom glumačkom ekipom, ni uzbuđenje zbog privilegije snimanja prvog filma u Srbiji korisćenjem EOS C300 kamere.

- Veliku podršku za realizaciju projekta dobio sam od glumaca i tima sa kojim pripremam film. Ispunjen sam činjenicom što smo konačno počeli snimanje projekta koji je pripreman godinu dana, ali isto tako i činjenicom da je kompanija “Kenon” (Canon) prepoznala dobru ideju i zamisao, kao i posvećenost tima profesionalaca koji radi na projektu i koji će na pravi način iskoristiti mogućnosti koje nudi EOS C300. Lično sam prezadovoljan što sam prvi u Srbiji koji ima priliku da radi sa ovom kamerom. Verujem da ćemo snimiti veoma kvalitetan materijal i da ćemo temu o nasilju u porodici prikazati na adekvatan način – rekao je Zorović.

Filmska produkcija "Midžor film", na čelu sa režiserom Mišom Zorovićem i scenaristom Markom Popovićem, nalazi se u početnoj fazi snimanja kratkometražnog filma „Virus“. Radnja filma koji se bavi problemom nasilnog ponašanja u porodici, školi, na ulici, odvija se u Beogradu, u urbanoj sredini. Scenario nas nizom eksplicitnih radnji uvodi u teoriju društvenog „virusa“, nasilja koje se prenosi sa čoveka na čoveka, a kojem su najviše izložena deca.

Glumačka podela oslanja se na mlade glumce - debitante, koji će uz podršku Gorice Popović, Ljubomira Bandovića, Bore Nenića, Vladimira Petrovića, Dušice Radulović, na adekvatan način preneti poruku filma “Virus”. Film će se snimati na nekoliko lokacija u beogradskim opštinama Novi Beograd i Palilula, a prvo prikazivanje se očekuje početkom 2013. godine.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Das Parfum - Hronologija jednog zločina

Das Parfum - Hronologija jednog zločina

Popularni triler o ubici i parfimisti Žan-Batistu Grenuilu prvi put je objavljen u ...
Anđelina vs. Kleopatra

Anđelina vs. Kleopatra

Kleopatra je osvojila Cezara. Anđelina je osvojila Breda. Kleopatru pamte kao ženu ...
Meril Strip- filmska diva našeg doba

Meril Strip- filmska diva našeg doba

Meril Strip je jedna od najznačajnijih glumica našeg doba svakako, a moguće i ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Cigarete/Žvake
  • Novine
  • Feniranje
  • Ne bih potrošila poslednje pare, čuvala bih
  • Kozmetiku

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 6°c

Bicikl

Roleri