Postovala: OnaPortal
30
May
2012

"Pismo gospođe Vilme" nova knjiga Jelene Bačić Alimpić

Pregledano: 5764 puta

Nova knjiga Jelene Bačić Alimpić u prodaji

„Pismo gospođe Vilme“, novi roman Jelene Bačić Alimpić, autorke bestselera „Ringišpil“, pojavila se u četvrtak, 3. maja, tačno u podne, u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca

Istoga dana, 3. maja, od 12 sati, u knjižari Delfi SKC, ova poznata TV novinarka potpisivala je svoj novi roman za koji je publicista Milomir Marić rekao da „umetnost ima smisla samo ako se deli sa drugima“.

Jelena Bačić Alimpić u svom novom romanu „Pismo gospođe Vilme“ potresno i uzbudljivo piše o ženi koja trpi i žrtvuje se zbog ljubavi udajom za čoveka koga ne voli. Ova misteriozna i senzualna drama otkriva skrivenu istinu o jednoj nesvakidašnjoj vojvođanskoj građanskoj porodici i patnjama žene koja je žrtvovala svoju ljubav kako bi druge sačuvala od siromaštva. „Pismo gospođe Vilme“ je dirljiva priča o ljubavi i prijateljstvu, složenom odnosu oca i sina, osveti i neuzvraćenoj ljubavi, ali pre svega tragična ispovest o sudbini jedne porodice.


Povodom izlaska svog novog romana Jelena Bačić Alimpić je izjavila:

„’Pismo gospođe Vilme’ je porodična saga, priča o osveti i neuzvraćenoj ljubavi, ali pre svega priča o ženi koja je žrtvovala ljubav za dobrobit svoje porodice. Takođe, ovo je roman o samospoznaji, o otkrivanju porodičnih tajni koje menjaju život i koje u prošlosti pronalaze nauk za budućnost. Sigurna sam da će čitaoce iznenaditi kako književna forma romana, tako i neočekivani zapleti i obrti u priči o jednoj neobičnoj građanskoj porodici prošlog veka. Ujedno to je priča o ženi koja je bila daleko ispred svog vremena, po svemu neobična i posebna. Takođe, ‘Pismo gospođe Vilme’ je svedočanstvo o izdaji i vernosti, veri i nadi.“

Roman Pismo gospođe Vilme govori o tajnama vojvođanske porodice čiji je stub Vilma Vajs, koju otac mimo njene volje udaje za bogatog čoveka kako bi porodicu spasao propasti.

- Inspiraciju za ovaj roman našla sam u svojoj porodici, kada sam pre nekoliko godina posetila sestru svoje bake po ocu, koja mi je ispričala detalje iz Vilminog života, a ja ih pretočila u porodični roman - rekla je Jelena.


OnaPortal

Pravi ženski portal. Ljubav, Moda, Lepota, Sex, Kuhinja, Saveti, Poznati.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

ELEZ

ELEZ

Iznad Prijepolja, nalazi se kameno utvrđenje Mileševac, koje je nekada bilo mnogo važno mesto, a istorija je to ...
Sofi Kinsela - Umeš li da čuvaš tajnu?

Sofi Kinsela - Umeš li da čuvaš tajnu?

Da se ne lažemo – žene smo,i svaka od nas ima svoje male tajne. Ne ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 15°c

Bicikl

Roleri