11
Apr
2016

Princ spoznaje

Pregledano: 1871 puta

Srednjovekovna Srbija- vera naših vladara za koju nismo znali...

Stefan Lazarević – potomak Isusa Hrista? U svom romanu PRINC SPOZNAJE Slavica Mijatović iznosi intrigantne teze koje se kose sa istorijom i u sasvim novom svetlu predstavljaju srpsku srednjovekovnu vlastelu. Despot Stefan Lazarević imao je neobičan izgled i pogled – nasleđen od Sare, kćeri Isusa Hrista i Marije Magdalene i bio je – jedan od izabranih… Da li je Stefan bio zadužen za očuvanje drevnog učenja i izvornih reči Sina Božijeg?! ( Lazar Janjić, Nova Poetika)

Odlomak

"Загонетно се осмехнуо и устао, поклонивши се господи испред себе. ’’Моја духовна браћо, данас је 22. март. Пролећна равнодневница, дан када природа васкрcава и датум рођења наше Госпе Марије Магдалене. Датум рођења свих светих пророчица и Изабраних девојака које су потекле од свете лозе, и очувале учење кроз векове. Поштовани Стефане, двадесет два витеза које видиш пред собом, биће оснивачи и вође Реда. Ти си први и почасни, јер имаш свето порекло, и јер си Изабрани. Моја жена и ја имамо надмоћ над католичком црквом, и демонска инквизиција не може нам ништа. Због тога, бићемо пред светом оснивачи Реда, у циљу заштите нашег тајног рада. Овај састанак данас јесте оснивање Реда, али за остали свет, оснивање ће бити у децембру. Ми смо продужетак одметнутих Темплара који чуваше тајне свете, и дадоше за њих животе. Имамо међу собом светог човека, који ће међу нама бити као месец међу звездама. Његова духовна моћ биће нам од највеће помоћи. За јавност ми ћемо бити борци против јеретика и Турака, али истина је да ћемо се само против Турака борити, јер они су велика освајачка неман. Наш задатак биће чување наше духовне браће, заштита потомака из светих лоза, и чување светих списа. Наша духовна породица у Угарској чува одбачена јеванђеља од непроцењивог значаја. Из генерације у генерацију ризиковали су животе, чувајући светиње којих се Ватикан плаши. Штитићемо најстроже тајне, помагаћемо ширењу учења, а да нема настрадалих. Објавићемо да симбол змаја показује на злу аждају коју убијамо, али ми знамо да то није истина. Свако од нас имаће на својој територији или замку школу, у којој ће се тајно предавати учење Назарена. Сви ћете морати издржавати уметнике, које ће вам сам Бог послати. Наш задатак је и садашњост и будућност. За будућност остављамо поруку, када дође време слободе...“ Осетио сам као да лебдим. Овај тренутак је дошао, постао сам ’’Змај“. Закорачио сам на још један пут, пут који носи тајну мисију, и све оно што је ишло уз мене и уз моје рођење."

Slavica Mijatović

Pisac, objavila tri romana, Princ spoznaje,Elez,Prvi i trinaesti. Imam blog Krug - https://slavicamijatovic.blogspot.rs/
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Sajam knjiga u Beogradu 2012. - “Od A do Š”

Sajam knjiga u Beogradu 2012. - “Od A do Š”

Ovogodišnji sajam knjiga održaće se od 21. do 28. oktobra 2012. Na površini od 27.011 ...
Male knjige za velike ljude

Male knjige za velike ljude

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
Hiljadu čudesnih sunaca

Hiljadu čudesnih sunaca

"... Šta je to toliko čarobno kod prvog snega? Prilika da vidimo nešto još ...
SAMSUNG
2101,oo
prava cena : 2521.2,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 15°c
min 5°c

Roleri

Bicikl