Postovala: Senka Ivetić
20
Oct
2012

Sajam knjiga u Beogradu 2012. - “Od A do Š”

Pregledano: 25851 puta

Pravo je vreme da se informišemo i pripremimo spiskove pisaca i njihovih knjiga koje su nas zainteresovale, jer nam u susret ide 57. međunarodni beogradski sajam knjiga.

Ovogodišnji sajam knjiga održaće se od 21. do 28. oktobra 2012. Na površini od 27.011 bruto kvadratnih metara, predstaviće se ukupno 478 izlagača, od toga 60 iz inostranstva.

Svečano otvaranje 57. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga održaće se u nedelju, 21. oktobra u 18h, u hali 1. Sve informacije o detaljijem programu i dežavanjima iz dana u dan možete pogledati ovde:

http://www.beogradskisajamknjiga.com/active/sr-latin/ddownload/_params/file_id/17187.html

sajam knjiga

Ovogodišnja zemlja počasni gost jeste Mađarska. Na svom štandu, koji će se nalaziti na počasnom mestu u areni Hale 1, Mađarska će prezentovati svoju bogatu književnu i izdavačku produkciju. Takođe, počasni gost će putem posebnih sajamskih programa predstavi autore iz svoje zemlje, prevodioce, izdavače, distributere kao i sve one koji su na različite načine u vezi sa knjigom i mađarskom kulturom.

Pored Mađarske, zemlje počasnog gosta, na ovogodišnjem Sajmu knjiga učestvuju izdavači iz Velike Britanije, Francuske, Holandije, Nemačke, Austrije, Italije, Španije, Porugala, Grčke, Slovačke, Japana, Kine, Rusije, Belorusije, Irana, Brazila, Angole, Hrvatske, Bugarske, BIH, Crne Gore i Srbije.

sajam knjiga

Za Školski dan određen je četvrtak, 25. oktobar 2012. Ovaj sajamski dan posvećen je  organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Tom prilikom biće organizovan poseban sadržajan program namenjen deci i mladima, dok su za Porodične dane određeni ponedeljak i utorak, 22. i 23. oktobar 2012. Tada će porodicama biti omogućeno da posete Sajam knjiga uz posebne popuste.

Poslednjeg dana Sajma knjiga predstavnik Mađarske predaće otvorenu knjigu predstavniku Poljske, zemlji koja će biti počasni gost 58. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, 2013. Godine.

Radno vreme Sajma knjiga biće od 10 do 21h, a cene karata ostale su iste kao i prethodnih godina- pojedinačna karta biće 250 dinara, ulaznica za grupne posete je 150 dinara, a cena porodične ulaznice je 600 dinara.

sajam knjiga

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Knjige koje vredi pročitati

Knjige koje vredi pročitati

TELO KAO DOKAZ/PATRIŠA KORNVEL:Beril Medison, književnica koja živi ...
Knjiga ljubavi - Ketlin Mekgovan

Knjiga ljubavi - Ketlin Mekgovan

Ako imate želju da saznate nešto o blizanačkim ...

" Flert očima stručnjaka" Andrej V. Kurpatov

„FLERT OČIMA STRUČNJAKA“ ANDREJ V. KURPATOVU moru knjiga iz oblasti popularne ...
KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 2°c

Roleri

Bicikl