16
May
2012

Kako je nastala Metalika?

Pregledano: 3286 puta

Evo šta niste znali o treš metalu...

Treš metal je vrsta hevi metal muzike, koja je brža od hevi metala. Tokom 80tih treš metal je spadao među popularnije vrste metala. Naziv treš metal uvela je grupa Metalika, a sam naziv se odnosi na šibanje ili bičevanje.

Prve treš pesme snimljene su krajem 70tih dok je ova vrsta muzike postala popularna 80tih u SAD i Nemačkoj. Overkil je prvi treš metal sastav, dok su četiri najveće treš metal grupe u SAD bile Metalika, Antraks, Megadeath i Slayer. Ovu poznatu grupu Lars Ulrich, a njemu su se pridružili gitarista i vokalista James Hetfield. U grupi je takodđe i basista Ron Mc Govney koji je  u ovoj grupi od samog njenog osnivanja.

Metalikin prvi  album bio je“Kill ‘Em All“, a sledeći „Ride the Lightning“, koji je dosta proširio dužinu muzičkih pesama uvođenjem dosta električnih gitara i pratećih instrumenata. Jedna od najinteresantnijih pesama na ovom albumu bila je „Fade to Black“ a bazirana je na mislima čoveka koji pomišlja na samoubistvo. Pomalo mračno, zar ne, ali to je jedan od elemenata treš metal bendova tzv.crna prateća boja. Ovu pesmu sledile su pesme „Welcome Home“ i „One“ kao i mnoge druge pesme koje su bile prateća muzika u mnogim filmovima. Zastupljenost njihovih pesama govori o popularnosti njihovih pesama i muzike.

Metalika je grupa koja na izgled zvuči „teško“ ali u pesmama se mogu pronaći razni profili ljudi i različite generacije. U Beogradu je gostovala na Ušću i izazvala je dobre ovacije publike, što govori da ovaj treš metal bend i ova grupa ipak nisu isčeznuli i nestali u vrtlogu vremena raznoraznih muzičkih pravaca. Vredi poslušati neke od pesama, čisto zbog adrenalina. Sami procenite...

Sandra Crnogorac

Čekamo da Sandra Crnogorac napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
2
Ljuto
1
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Barbara Streisend snima duet sa Adel i Rijanom!

Barbara Streisend snima duet sa Adel i Rijanom!

Barbara Streisend odlučila je povratak na muzičku scenu u velikom stilu. Naime, ona želi da snimi ...
Vendi O. Vilijams - fuck & roll legenda

Vendi O. Vilijams - fuck & roll legenda

"Moram nogom? Mogu li umesto toga da udarim glavom u prozor?" ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 25°c
min 13°c

Roleri

Bicikl