Postovala: OnaPortal
06
Apr
2012

Kako to misliš: mi?

Pregledano: 2763 puta

Novi album novosadskog sastava Obojeni program, pod nazivom “Kako to misliš: mi?”

Exit etiketa s ponosom najavljuje novi album novosadskog sastava Obojeni program, pod nazivom “Kako to misliš: mi?”, koji izlazi u petak, 6. aprila na sajtu exitmusic.rs. Trinaest pesama s albuma biće od petka dostupne za besplatno preuzimanje, ali ni istinski obožavaoci benda i kolekcionari neće ostati uskraćeni za fizičko izdanje albuma, za koje će se postarati izdavačka kuća „Odličan hrčak“. 

Deveti po redu album jednog od najuticajnijih domaćih rok sastava sniman je u novosadskim studijima „Do Re Mi“ i „Standard“, od novembra 2011. do februara 2012. godine, a mastering je rađen u „Studiju 150“ u Amsterdamu. Album je producirao basista benda, Bebec, dok je za prvi singl sa albuma pod nazivom Da li smo naučili živeti u kapsuli, objavljen u martu mesecu, urađen i spot, koji možete pogledati na sajtu www.obojeniprogram.rs , kao i na zvaničnom Youtube kanalu Exit festivala.

Po rečima frontmena benda, Branislava Babića Kebre, album je rezultat neprekidnog procesa rada i svakodnevne inspiracije, uz učešće najboljih saradnika.  Ovog puta Obojeni program nastupa u neobičnoj muzičkoj postavi – dva basa, bubanj i vokal, koja čini novi album još ekplozivnijim u odnosu na prethodne. Prateće vokale na albumu pevale su Bilja i Jelena iz sastava Boye, dok dizajn omota potpisuje beogradski umetnički kolektiv „Škart“. Kao i na prethodnim albumima, Kebra, svojim eklektičnim tekstovima i autentičnim zvukom daje svojevrsan prikaz i kritiku naše svakodnevnice, postavljajući pitanja, ali i ostavljajući  prostor da sami tumačimo odgovore. Uostalom, kao što glasi i naziv jedne od pesama sa albuma, „svaka definicija gubitak je slobode“.

Prethodni album Obojenog programa, "Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom", objavljen u junu 2009. godine, prvo je pravo onlajn izdanje, ali i ubedljivo najuspešnije izdanje ikada izdato na Exit etiketi. U februaru prošle godine na „We Share Music“ dodeli Exit Label nagrada Obojenom programu dodeljena je plaketa za platinasti tiraž za više od 50 000 preuzimanja na sajtu exitmusic.rs.

Obojeni Program osnovan je 1980. godine u Novom Sadu, a prvi album objavili su 1990. godine. Jedini su domaći bend koji se pojavio u legendarnoj emisiji iz boljih dana MTV-ja „120 minutes“ i koje je u svoju plejlistu uvrstio papa alternativnog roka, John Peel. Za 30 godina kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a sadašnja postava pojačana je još jednom bas gitarom. Sastav danas čine Bebec i Ljuba na bas gitarama, Cina na bubnjevima i vokal benda, Kebra.

Obojeni program pripremaju i beogradski koncert povodom promocije novog albuma koji će se 28. aprila održati u klubu Gun.

EXIT label je online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju, kako kroz besplatno preuzimanje, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit stavlja postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival i u službu promocije bendova. Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.

Pratite nova izdanja Exit etikete na adresi www.exitmusic.rs.

OnaPortal

Pravi ženski portal. Ljubav, Moda, Lepota, Sex, Kuhinja, Saveti, Poznati.
Prate: 1
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
5
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Bukvar slobodnog interneta

Bukvar slobodnog interneta

Festival Еxit i A3 Format grupa pozivaju dizajnere i sve druge kreativne građane interneta da se ...
SUICIDAL TENDENCIES I HATEBREED NA EXIT FESTIVALU

SUICIDAL TENDENCIES I HATEBREED NA EXIT FESTIVALU

Na glavnu binu Exit festivala dolazi američki hardcore sastav, Suicidal Tendencies, ...
Vendi O. Vilijams - fuck & roll legenda

Vendi O. Vilijams - fuck & roll legenda

"Moram nogom? Mogu li umesto toga da udarim glavom u prozor?" ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 12°c

Bicikl

Roleri