Postovala: Senka Ivetić
10
Oct
2012

Lana del Rej: “Moj život je umetničko delo”

Pregledano: 22648 puta

Dok je govorila o umetnosti i onome što umetnost predstavlja za nju, pevačica kaže: „Moj život je umetničko delo. Tako i tražim ljude za svoje okruženje, one koji će to umetničko delo učiniti bogatijim.“

Mlada kantautorka Lana del Rej, svojim izgledom, načinom pevanja i prezentovanja muzike vraća nas u 60-te godine prošlog veka.

Naime, ime ove zanimljive umetnice je Elizabet Grant. Njeno scensko ime nastalo je kombinacijom imena holivudske glumice Lane Tarner i Fordovog tipa automobila Del Rej.

lana del rej

Kada su je pitali da opiše sebe i ono što je njena svrha u vezi sa muzikom ona je odgovorila: “Ja i ne moram mnogo da kažem.”

Kako sama pevačica navodi, svoj umetnički put sledila je još od mladih nogu. Kaže da je od svoje osme godine znala da je muzika ono čime želi da se bavi, ali tada nije poznavala nikoga ko je pravi pevač i zato se prepustila 'običnom životu', sve do osamnaeste godine, kada rešava da je muzika ono što zaista i jedino želi. Smatra sebe veoma srećnom zato što pripada porodici koja joj pruža najveću moguću podršku.

lana del rej

Ipak, možemo primetiti da su i tekstovi njenih pesama veoma specifični. Ona ne teži komercijalnoj strani slave, već se prepušta emocijama i piše autobiografske pesme. Iako je oduvek bila prepuštena i posvećena svojoj umetnosti, muzici, postojao je period kada je sve to zanemarila zbog ljubavi prema tadašnjem dečku. Tako je i nastala pesma „Video game“. Pevačica govori o tome kako je sve svoje snove podredila njemu, bila opsednuta njime i njegovim životom, gledajući ga kako on samo igra video igrice.

Njeni spotovi su privukli veliku pažnju publike. Kao što možemo da primetimo, u vremenu kada se koriste specijalni efekti kako bi se otišlo u budućnost koju čovekov um ne može ni da zamisli, Lana del Rej svojim spotovima vraća nas u 60t-te godine prošlog veka. I sama kaže da je od malena sakupljala fotografije, a kasnije i montirala video klipove sa isečcima iz starih filmova. „To je moja strast“- kaže mlada umetnica.

lana del rej

Dok je govorila o umetnosti i onome što ona predstavlja za nju, pevačica kaže: „Moj život je umetničko delo. Tako i tražim ljude za svoje okruženje, one koji će to umetničko delo učiniti bogatijim.“

Još neki od značajnih muzičkih ostvarenja mlade pevačice su „Blue jeans“. „Born to die“, „National anthem“, i pored toga, njeno vreme tek dolazi.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
7
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Bukvar slobodnog interneta

Bukvar slobodnog interneta

Festival Еxit i A3 Format grupa pozivaju dizajnere i sve druge kreativne građane interneta da se ...
SUICIDAL TENDENCIES I HATEBREED NA EXIT FESTIVALU

SUICIDAL TENDENCIES I HATEBREED NA EXIT FESTIVALU

Na glavnu binu Exit festivala dolazi američki hardcore sastav, Suicidal Tendencies, ...
XWAVE
2876,oo
prava cena : 3451.2,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max -1°c
min -3°c

Roleri

Bicikl