Postovala: Ona portal
09
May
2012

XANAX - promocija albuma Ispod površine

Pregledano: 1703 puta

Ammonite Records predstavlja svoje najnovije izdanje!

 

Dugo očekivani prvi album grupe Xanax biće predstavljen u petak 11. maja 2012 u 20.30 u Domu omladine. Kao autori muzike i teksta i izvođači na ovom albumu pojavljuju se Sana Garić, Vladimir Krakov (Presing), Ninoslav Filipović (ex Eyesburn), Dejan Milojević (Dža ili bu), Borko Borac (Del Arno, Vampiri), Nebojša Mrđenović (Beogradska filharmonija), a od gostiju treba spomenuti Dejan Stanisavljevića (ex Beograd, Du-Du-A), Borisa Krstajića (Speed Limit, Just), Feđu Toma Frenklina (Dvojac bez kormilara), Alena Ilijića (ex Goribor) i Miloša Ognjanovića.

Na albumu se nalazi deset pesama crossover (electro-rock/post rock/neo new wave/trip hop) predznaka i četiri remixa u electro/indietronica maniru.

Producenti albuma su Boris Mladenović (Jarboli, Sila, Veliki prezir, Dvojac bez kormilara) i Nebojša Simeunović (Dža ili Bu).

O bendu XANAX:

Xanax su osnovali pesnikinja i likovna umetnica Sana Garić i gitarista Vladimir Krakov početkom 2009 u Beogradu. Pored njih dvoje, članovi aktuelne postave su basista Dušan Zdravković i bubnjar Miroslav Ćatić, saksofonista Borko Borac i elektroničar Nebojša Mrđenović.
Singl "Svetli dan" našao se i na top listama MTV adrije http://www.mtv.si/video/1796, zagrebačkog radija 101 i radio 8080 online, i prvi je spot sa područja bivše SFRJ koji je redovno emitovao ruski TV kanal alternativne muzike A1 (http://www.a1tv.ru/?id=177206).

Sastav Xanax ostvario je značajan uspeh na istočnoevropskom tržištu. Nakon gostovanja na prestižnom moskovskom alter festivalu Avant Music Summer Act u junu 2011, beogradski sastav je dobio ugovor sa moskovskom koncertnom agencijom i izdavačkom kućom Icecream Disco (www.icecreamdisco.ru) koji se sada materijalizuje u vidu izdanja i istočnoevropske turneje na koju Xanax kreće sredinom jula, u okviru koje će nastupiti u Mađarskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Belorusiji, Litvaniji i u Rusiji.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Vendi O. Vilijams - fuck & roll legenda

Vendi O. Vilijams - fuck & roll legenda

"Moram nogom? Mogu li umesto toga da udarim glavom u prozor?" ...
Premijera spota

Premijera spota "O tebi" novog benda "Ničim izazvan"

Kao i svakog dana, đipila sam na noge lagane i stavila džezvu punu vode na ringlu, otišla do kupatila, stavila ...
Kako to misliš: mi?

Kako to misliš: mi?

Exit etiketa s ponosom najavljuje novi album novosadskog sastava ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 1°c

Roleri

Bicikl