Postovala: Nataša Ilić
10
Sep
2012

Južnoafrička umetnost od srede u Beogradu

Do 20. septembra Beograđani će imati prilike da u Ruskom domu vide jedinstvenu umetnost južnoafričkih stvaralaca

IzložbaSouth Africa Meeting Point 2012”, na kojoj će biti predstavljena unikatna umetnička dela nagrađivanih južnoafričkih umetnika kao i ekskluzivni primeri modernog južnoafričkog dizajna, svečano će biti otvorena  u sredu 12. septembra u 19 časova, u velikoj sali Ruskog doma u Beogradu. 

Ova izložba, koja je deo velikog međunarodnog projekta čiji je cilj povezivanje Južne Afrike i Evrope, posle nekoliko evropskih metropola, dolazi i u Srbiju. Izložba predstavlja svedočanstvo svakodnevnog života južnoafričkog naroda u borbi protiv podela stanovništva, rasnih zakona i težnje za ostvarivanjem osnovnih ljudska prava.  

Deo izložbe čine fotografije povodom stogodišnjice od osnivanja Afričkog Nacionalnog Kongresa (ANC), institucije koja predstavlja direktan odgovor na nepravdu prema većinskoj populaciji Južne Afrike.

U organizaciji nevladine organizacije "Africa Village" i Ruskog doma u Beogradu, javnost će imati jedinstvenu priliku da se susretne sa delima poznatih južnoafričkih umetnika. Uz njihove radove, tokom manifestacije će biti predstavljeni i unikatni komadi nameštaja i dekorativni predmeti iz kolekcije Moya Afrika. Takođe, Beograđanima će biti prikazan i deo jedinstvene „Nala“ kolekcije keramike, koja je visoko vrednovana na aukcijama širom sveta.  

Ulaz na izložbu je besplatan a ona traje do 20. septembra kada se seli u Moskvu, gde će se sledeće godine biti održan veliki festival u znak zahvalnosti Južne Afrike ruskom narodu u borbi protiv aparthejda.


Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Raj

Raj

...
PANASONIC
10944,oo
prava cena : 13132.8,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 4°c
min 2°c

Bicikl

Roleri