Postovala: Ona portal
03
Apr
2012

Silikoni kroz istoriju

Pregledano: 6082 puta

Kratak istorijat ugradnje silikonskih grudi

 

Japanske prijateljice noći su još '40-ih godina prošlog veka došle na ideju da se silikonom mogu povećati grudi i prva plastična operacija urađena je 1890. godine, parafinskim injekcijama.

Već početkom '60-ih godina prošlog veka procedura uvećanja dojki postala je veoma popularna, prvenstveno kod toples igračica u Las Vegasu i San Francisku. Prve silikonske umetke izmislila su dvojica plastičnih hirurga iz Teksasa, u saradnji s kompanijom "Dou Korning korporejšn", i ugradila ih anonimnoj dami 1962. godine.

Ali, pojavili su se i problemi. Prasilikoni su dovodili do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, poput hroničnih upala, tumora i infekcija koje su često završavale hirurškim odstranjivanjem grudi. Zbog toga su zvanične ustanove prestajale s plastičnim operacijama, ali su one i dalje rađene "na crn.

Zatim su na red došli sunđeri od polivinila, u raznim veličinama, koji su se kratko zadržali. Grudi bi se tokom godina deformisale, a infekcije, upale tkiva i druge komplikacije bivale su sve teže. Silikoni su ponekad pucali i razlivali se unutar grudi, sve dok 1982. godine nije upotrebljena poliuretanska pena.

Deceniju kasnije, samo u SAD bilo je više od 100.000 žena sa ovakvim grudima. Bile su presrećne, sve dok Savezna zdravstvena administracija nije obelodanila da "kvar" takvih grudi može dovesti do pojave kancera koji je teško otkriti na vreme. Proizvođači su masovno počeli da ih povlače iz prodaje, a onda su krajem 80-ih pronašli gel čije razlivanje nije bilo štetno.

Primat koji su Amerikanci držali tokom istorije silikona 1995. su konačno preuzeli Evropljani, koji su implante punili sojinim uljem. To je tada smatrano najprirodnijim načinom uvećanja grudi. Tu se pojavio problem sa toksičnim materijama. Amerikanci su to brže-bolje dočekali i zabranili u SAD ovaj tip umetaka.

Konačno, 2001. godine "Brava brest enhensment end šejping sistem" na tržište je izbacila proizvod koji je bio pravi hit. Njihov proizvod je bila pumpa koja pomoću vakuuma uvećava grudi. Za to je potrebno da se pumpa koristi nekoliko meseci, po desetak sati dnevno. S obzirom na komplikovanost ove procedure, silikoni sa slanom vodom postali su broj jedan i trenutno su najrasprostranjenija tehnika.

Medicinski institut SAD je 1999. godine u izveštaju na 400 strana zaključio da silikonski umeci ne mogu da uzrokuju ozbiljne zdravstvene probleme, ali da problem nastaje kada oni puknu, pa se sadržaj izlije u telo i dovede do infekcija i oštećenja tkiva. Savezna zdravstvena administracija SAD tada je odobrila umetke punjene slanom vodom, koji su na tržištu već bili nekoliko godina.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
6
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
6
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Silikonski implantati

Silikonski implantati

Veliki je broj žena koje žele ...
Prikrijte znakove starenja korekcijom ušnih resica

Prikrijte znakove starenja korekcijom ušnih resica

Ušne resice otkrivaju godine tako što tokom vremena padnu. Tako bar misle oni koji se ...
Sve što ste želeli da znate o povećanju grudi

Sve što ste želeli da znate o povećanju grudi

Šta devojke treba da znaju pre nego što se odluče za operaciju ...
DIGITUS
1690,oo
prava cena : 2028,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 9°c

Bicikl

Roleri