Postovala: Ona portal
05
Apr
2012

Silikoni u usnama

Pregledano: 9869 puta

Silikoni u usnama ulazna karta za lepši izgled

 Ako krenemo od činjenice da su usne i te kako važan "detalj" na licu svake osobe, onda neminovno dolazimo i do zaključka da je od izuzetne,a pojedinima i od presudne važnosti kakve su njihove konture. Jedno od rešenja je ugradnja silikona u usne

Treba napomenuti da se uvećanje usana uglavnom izvodi primenom sopstvenog tkiva ili infiltracijom sintetičkih meterijala. 

 U prirodne materijale spadaju sopstvena mast, dermis (potkoža), fascija ili prerađeni delovi kože drugih osoba ili animalnog porekla.

Sintetski materijali su dostupni u različitim oblicima, a uvećanje je trajna metoda. Mogu biti neresorbtivni tj. trajni (Silicon, Metacril, i sl) ili resorptivni kao npr. kolagen (animalnog porekla) i preparati hijarunske kiseline (potpuno sintetski preparati) Resthilane (Q-med) ili Puragen (Mentor Corp.). Kolagen ponekad izaziva alergijske reakcije i odbacivanje usled nepodnošljivosti. Preparati hijaluronske kiseline izuzetno retko prouzrokuju alergijske reakcije i vrlo se lepo i precizno apliciraju.
Danas se često koristi Byopolimer, materijal koji vrlo retko izaziva alergijske reakcije i koji je prolaznog karaktera. Ovaj preparat je visoko polimerizovan što ukazuje na stabilnost njegovih molekula. Kao takav on je trajno postojan jer ga odbrambene ćelije organizma ne tretiraju kao strano tkivo. Iz tog razloga je broj neželjenih reakcija praktično sveden na minimum. Pored ove postoji i niz drugih osobina koje mu daju prednost kao što su jednostavnost u upotrebi, odmah vidljivi estetski rezultati, brz oporavak, relativno je jeftin, daje efektne a trajne rezultate.

Intervencija se izvodi u lokalnoj anesteziji. Trajanje zavisi od prirode materijala. Intervencija je ambulantnog karaktera te duže zadržavanje u bolnici odnosno ambulanti nije potrebno. Procedura se lako izvodi, gde se prvo na usne aplikuje lokalni anestetik u vidu kreme. Posle 20-tak minuta preparat se u vidu injekcije ubrizgava u usne. Nakon toga sledi nežno modeliranje preparata do željenog oblika. Na usne se aplikuju hladne obloge. Blagi otok je prisutan 2-3 dana, a do 5. dana potpuno nestaje, kada je i vidljiv definitivan oblik usana.

Pacijentu se savetuje da izbegava pušenje, uzimanje čvrste hrane i previše smeha u narednih 8 sati.

O estetskom zahvatu i silikonima u usnama a najbolje svediče iskustva pacijanata, te tako Marija Nikolić, specijalno za Ona portal priča potpuno otvoreno o svojoj operaciji.

-Još kao tinejdžerka želela sam da imam veće i lepše oblikovanije usne, nego što mi je priroda podarila. U početku sam patila zbog toga jer niko nije razumeo ni moju želju, niti koliko meni to znači. Nailazila sam na svakakve komentare, a sa roditeljima nisam ni smela da razgovaram o tome zato što su užasno konzervativni. Izrastala sam u jednu nesigurnu osobu kojoj su tanke usne postale skoro najveći problem u životu. Jednog dana sam otišla kod školskog psihologa, jedne divne žene sa kojoj sam odlučila posle dužeg vremena i konstantnog predomišljala odlučila da otvoreno porazgovaram o svom "problemu" i uradila sam pravu stvar- priča Marija i dodaje da je upravo taj razgovor bio uvod u rešenje problema.

- Posle našeg razgovora sam otvoreno popričala sa roditeljima, koji su me na moje veliko iznenađenje poslušali i podržali i za 20. rođendan ja sam dobila ovaj estetski zahvat na poklon. Otišla sam u jednu privatnu kliniku, rekla im šta želim, a ostalo je već standardna priča. Ono što želim da poručim je da sam jako srećna što sam odradila ovaj zahvat koji mi je promenio život, da nisam imala nikakve komplikacije, da je doktor koji je ispunio moju želju bio divan i bih bez problema ponovo otišla kod njega kada bih imala novu želju- kaže za kraj Marija


Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
8
Ljuto
2
Tužno
1
Srećno
7
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zanimljivi silikoni

Zanimljivi silikoni

Verovali vi ili ne i silikoni mogu biti i te kako zanimljivi, da li je vasa želja ...
Silikoni u zadnjici

Silikoni u zadnjici

Uvećanje zadnjice podrazumeva hiruršku inserciju implantata u ...
Liposukcija

Liposukcija

U današnje vreme se žene neretko u želji da se oslobode viška kilograma ...
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Bicikl

Roleri