05
Sep
2013

Kako da bronzani ten sa letovanja potraje?

Pregledano: 3694 puta

Trikovi da i posle letovanje budete seksi i preplanuli!

Sezona oskudne odeće i uživanja u vrelom letnjem suncu je iza nas, ali osećaj leta još će se neko vreme zadržati u našim mislima, ali i na koži. Pre nego što vas sustigne ponekad monotona jesenja svakodnevica, donosimo vam savete kako da sačuvate bronzani ten što duže.

  

Iako mnogi poštuju aristokratski ten, nito ne može da porekne privlačnost i seksepil preplanulog tela okupanog suncem. Koliko ćete uspeti da zadržite bronzanu put, pre svega zavisi od vašeg tipa kože, ali i nekoliko malih trikova koji će vam pomoći da što duže blistate!

Uslov za dugotrajnu preplanulost krije se u pilingu tela koji je najbolje uraditi pre odlaska na godišnji odmor i izlaganja suncu. Ali, ako vam je to promaklo - ne očajavajte. Iako vam svako tuširanje izgleda kao pretnja, važno je po povratku s letovanja napraviti dobar piling koji će koži omogućiti da prodiše nakon perioda u kom ste obilno nanosili raznorazne kreme i kremice. 

Izbegavajte tuširanje vrućom vodom koje dodatno isušuje kožu i grubo trljanje peškirom. Kod izbora gelova za tuširanje, prednost dajte prirodnim sastojcima, tj. pazite da na deklaraciji pH vrednost bude što bliža vašoj koži.

Budući da je prvo i glavno pravilo lepe i negovane kože vlažnost, kožu po povratku s letovanja treba nahraniti. Korišćenje losiona "posle sunčanja" preporučuje se i nakon što ste prestali da se "čvarite", s obzirom da je njihov sastav prilagođen ekstremnim letnjim uslovima i povećanoj potrebi za hidratacijom. Preporučuje se i korišćenje ulja koja sadrže beta karoten, poput palminog ulja, a poslužiće i maslinovo ili bademovo ulje.

Kao dodatnu potporu svom preplanulom tenu, pomoć možete potražiti i u solarijumu, ali oprez – nemojte preterivati jer bronzani ten u zimskim danima izgleda lažno i vrlo nepotrebno. Tu su takođe i sredstva za samopotamnjivanje i bronzeri koji će dati vašoj koži lep sjaj. Kao i u slučaju solarijuma i ovde važi pravilo "manje je više" kako biste izgledali što prirodnije.

  

Uz male trikove iz kupatila, iskoristite i one iz svog ormara. Pravilo da svetla odeća naglašava preplanulost pokazalo se vrlo delotvornim, stoga se naoružajte belim, krem, žutim i ostalim krpicama u nežnim bojama.

Ipak, ne treba izgubiti iz vida činjenicu da se koža obnavlja približno svakih 28 dana, tako da ćete deo boje svakako izgubiti, ali ko kaže da ceo proces ne možete barem malo da usporite! U svakom slučaju, nakon korišćenja ovih trikova koža će vam biti nežna, baršunasta i neodoljivo seksi!

Izvor: she.hr

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Brijanje ne utiče na rast dlake?

Brijanje ne utiče na rast dlake?

Brijanje ne čini da kosa raste brže, da je jača i da je vlas deblja. Zvanično su dokazali ...
Naučnim dostignućima do efikasnog i pristupačnog rešenja u borbi protiv znakova starenja

Naučnim dostignućima do efikasnog i pristupačnog rešenja u borbi protiv znakova starenja

O njegovom značaju govori i Nobelova nagrada za hemiju, koju je dobio 1978. godine, kada je otkrio ulogu ...
Kako pripremiti kožu za skijanje?

Kako pripremiti kožu za skijanje?

Pre odlaska na skijanje preporučuje se da kožu pripremite za hladnije zimske uslove. Koža je tada na udaru hladnoće, ...
DELL
3916,oo
prava cena : 4699.2,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Svaki dan sam u teretani
  • Sezona u solarijumu je otvorena
  • Nisam,ugojila sam se 10 kila
  • Da,za borbu sa alergijama
  • Spremna za sta ?

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 12°c

Roleri

Bicikl