Postovala: Senka Ivetić
08
Nov
2013

Kako pravilno hodati u štiklama?

Pregledano: 10612 puta

Da se ne bi desilo da ulicom hodaš povijena, neženstvena i u najgoru ruku da “nabadaš” mi ćemo ti pomoći savetima o tome kako pravilno vodati u visokim štiklama.

U modi su vrtoglavo visoke i tanke štikle, tako da nekoj od vas možda i ne polazi za rukom da ih na najbolji način nosi. U njima treba da se osećaš sigurno, zadovoljno i sa velikom dozom samopouzdanja. Da se ne bi desilo da ulicom hodaš povijena, neženstvena i u najgoru ruku da “nabadaš” mi ćemo ti pomoći savetima o tome kako pravilno vodati u visokim štiklama.

stikle

1. Prvo zlatno pravilo je da odabereš za sebe štikle koje su ti udobne! Ne moraš odmah da nosiš vrtoglave potpetice, prvo kreni sa manjom štiklom da bi se navikla na takvu vrstu obuće.

2. Stani uspravno, ispravi kičmu blago povlačeći ramena unazad. To ti daje dodatnu dozu samopouzdanja.

3. Ispravi glavu i gledaj ispred sebe. Nemoj spuštati glavu prema dole jer tako automatski povlačiš ramena i grbiš se. Znači samo glava gore! Ali nemoj da hodaš kao da ti je glava u oblacima, imaš dozvolu da gledaš ispred kuda hodaš, da ne bi negde imala nizak pad.

4. Kreni sa kraćim koracima nego što to uobičajno radiš u patikama. Opusti kukove i blago se njiši koristeći ruke za ravnotežu.

5. Kada hodaš prvo što dodiruje tlo  je peta pa prsti…peta – prsti, peta – prsti. Zapamti to! Nikako prsti peta ili celom površinom štikle da gaziš!

 6. I za kraj zlatno pravilo! Praksa, praksa, praksa i samo praksa! Ako se prvi put susrećeš sa visokom petom, hodaj u štiklama po kući, dvorištu da ti se noge privikavaju na novu obuću. Glava gore, ispravljena leđa, osmeh na lice i kratki koraci!
stikle

Koliko god cipele sa štiklom bile atraktivne i moderne, one imaju i neke ne negativne posledice. I poslednja u nizu studija potvrdila je da nepravilno nošenje cipela sa visokom petom može ozbiljno naštetiti zdravlju, skratiti mišiće listova i uzrokovati grčeve.

stikle

Ukoliko ste jedna od onih žena koje nemaju problema sa time da moraju trpeti za lepotu, donosimo vam nekoliko saveta s kojima ipak možete spojiti najbolje od oba sveta, zdravlja i seksi izgleda:

1. Neka vam obuća bude taman. Nošenje prevelikih ili premalih cipela duže vreme može vam napraviti puno zdravstvenih problema.

2. Stopala ponekad oteknu, stoga pre prvog dužeg nošenja novih cipela obujte ih noseći čarape i hodajte po kući kako bi ih malo razgazili.

3. Nabavite silikonske umetke za dodatnu udobnost i čvršće držanje.

4. Izgrebite potplate cipela ukoliko vam se previše kližu kako ne bi pali i slomili zglob.

5. Povremeno protegnite listove na nogama, što češće to bolje.

stikle

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
8
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
4
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako da preživite vrelu nedelju

Kako da preživite vrelu nedelju

Za ovu nedelju meteorolozi su ponovo najavili temperature koje će na asfaltu preći 40 podeok. Nismo ni svesni koliko ...
Otkrivamo toplu vodu

Otkrivamo toplu vodu

Bolovi u vratu dešavaju se skoro svakom, između ostalog i kao posledica dugog sedenja za ...
Nega lepote širom planete: 1. Atlas planine, Maroko, rasul glina

Nega lepote širom planete: 1. Atlas planine, Maroko, rasul glina

Atlas planine "ugnezdile" su se u severozapadnoj Africi, prostirući se kroz Maroko, Alžir i Tunis. ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 15°c

Bicikl

Roleri