22
Jan
2013

Najbolja hrana za lepu kožu

Pregledano: 6274 puta

Koje su to najzdravije i najkorisnije namirnice za održavanje lepe, sjajne i mlade kože?

1. Jogurt sa malim procentom masnoćeNemasni mlečni proizvodi puni su vitamina A koji čini čuda za našu kožu! Pritom ako imate problem sa dijabetesom ili štitnom žlezdom, to je još jedan odličan razlog da svakodnevno popijete bar dve čaše nemasnog jogurta.

2. Šumsko voće: Jagode, borovnice, kupine, maline, ali i šljive imaju veliki antioksidativni kapacitet, što u stvari znači da što ih više jedemo to će naša koža duže biti mlada i zdrava.

   sumsko voce

3. Riba: Koži su neophodne esencijalne masne kiseline, čime riba obiluje! Bogata je Omega-3 i Omega-6 masnim kiselinama koje su obavezne za lepu i nahranjenu kožu. Ako riba nije najomiljenija stvar na vašem meniju, posegnite za orasima ili lanenim semenom

4. Zeleni čaj: Ovaj fantastičan napitak nije uzalud na glasu kao jedan od najzdravjih napitaka koji postoje. U nizu njegovih blagotvornih karakteristika izdvajaju se i antioksidantsko i antiinflamatorno dejtvo, kao i moć da drži bakterije na odstojanju, te da se boriu sa slobodnim radikalima koji čine da naša koža brže stari.

   zeleni caj

5. Voda: Opšte je poznat značaj vode i da je dobra hidratacija je najbolji prijatelj naše kože, te nikako ne zaboravite svaki dan popijete bar 8 čaša vode dnevno.

   casa vode

6. Avokado: Ova egzotična voćka bogata je kompleksom vitamina B i esencijalnim uljima, i ima veliko  antiinflamatorno dejtvo. Smiruje i pomaže iritiranoj, crvenoj i koži sa flekama.

7. Mango: Mnogo je vitamina u ovoj voćki koja je doslovce "dobročiniteljka". Mango će obnoviti ćelije vaše kože što će delovati na to da vaša koža ne deluje umorno, već sveže i elastično. Sadrži samo 70 kalorija po ploud, što ga čini idealnim i za program mršavljenja.

8. Bademi: Vitamin E kojim su bademi bogati neguje kožu iznutra, ali je i štiti od oštećenja i prevremenog starenja. Često grickanje badema održaće kožu lica u najboljoj formi godinama!

   bademi 

9. Švapski sir: Ovaj sitni, mekani sir od obranog kravljeg mleka obiluje selenom i esencijalnim mineralima (kalcijum, fosfor, kalijum) neizostavnim za mladalačku i blistavu kožu!

   sir

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Dijastaza stomačnih mišića

Dijastaza stomačnih mišića

Dijastaza stomačnih mišića je razdvojenost vertikalnih trbušnih mišića na ...
Henkel edukuje mališane o važnosti održavanja higijene

Henkel edukuje mališane o važnosti održavanja higijene

Zaposleni u sektoru Beaty Care kompanije Henkel posetili su beogradski vrtić ...
Lepe i kada je hladno

Lepe i kada je hladno

U hladnim jesenjm danima koža je izložena vetru, kiši i niskim temperaturam,a pa je zato ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 16°c

Roleri

Bicikl