07
Dec
2012

Nega lepote širom planete: 5. Južna afrika, Rooibos čaj

Pregledano: 4975 puta

Tragom očuvanja i negovanja ženske lepote u ovom serijalu upoznaćemo se sa "beauty" tajnama i trikovima dama širom sveta, od Češke preko Irske pa sve do dalekog Balija!

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ovde.

Tradicionalna medicina Južne Afrike kao svoje "čedo" veliča širom sveta poznat Rooibos čaj. Rooibos čaj je crveni čaj bez kofeina sa nizom čudotvornih dejstava i lekovitih učinaka. Meštani tvrde da je ovaj čaj magični melem za kožu koji sprečava pojavu ekcema, psorijaze i osipa, a štiti i upaljenu i oštećenu kožu. Već više od 300 godina lokalno stanovništvo ga svakodnevno pije , koristi sapune i losione čiji je glavni sastojak, a za teška oboljenja kože bolnice nude roobios kupke.

Roobios čaj prvobitno je rastao na crvenom grmlju na visoravnima Dobre nade, i bio je poznat kao Planinski čaj ili Crveni čaj. Južna Afrka idelano je stanište za Rooibos biljku jer ona zahteva temperature od 40-45˚C danju i 20˚C noću, te čist vazduh bez prašine i industrijskih otpadaka. 

   roobios caj

Roobios čaj je nutricionistički veoma vredan, sadrži značajne količine gvožđe, natrijuma, kalijuma, kalcijuma, cinka, magnezijuma i mangana koji su osnovni za očuvanje dravlja organizma. Ovaj čaj prepun blagotvornih svojstava je i izuzetan izvor vitamina C, i velika je pomoć ljudima koji pate od stresa, napetosti i nesanica, te se preporučuje i svima koji pate od alergija i želudačnih tegoba. 
 
Bitno utiče na poboljšanje imuniteta, te smanjuje glavobolje i razdražljivost. Poznat je i kao "majčino čudo" jer deluje protiv grčeva kod odojčadi. "Magično" dejstvo ima i na proces starenja, jer je koristan u sprečavanju starenja mozga i promena u mozgu povezanih sa starenjem. 
 
   roobios caj

Roobios čaj doslovce je dragocen, i već generacijama on je jedno od najvećih "čuda" Južne Afrike. Dve šoljice dnevno podmiriće vašu potrebu za mineralima i vitaminima, pritom vas preporodivši! Uživajte u ovom moćnom i ukusnom napitku!

   

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
6
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
4
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zašto smo lepše leti?

Zašto smo lepše leti?

Da li se i vama čini da smo leti još lepše? Prosto sijamo, a to je zato što tokom ...
Frida push up gaće-veš za idealan izgled

Frida push up gaće-veš za idealan izgled

Push up gaće su za neketabu temai ...

"Dodir Pariza" 20. put na Beogradskom sajmu

Na jesenjem sajmu „Dodir Pariza” pronaći ćete mnoge zanimljive i korisne informacije i ...
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 16°c

Bicikl

Roleri