12
Feb
2013

Nega lepote širom sveta: 11. Tahiti, monoi ulje

Pregledano: 5479 puta

Tragom očuvanja i negovanja ženske lepote u ovom serijalu upoznaćemo se sa "beauty" tajnama i trikovima dama širom sveta, od Češke preko Irske pa sve do dalekog Balija!

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ovde.

Monoi ulje već 2000 godina neguje kožu lepih Tahićanki, a širom sveta slave ga kao veoma efikasno kozmetičko ulje sa božanstvenim, omamljujućim mirisom. Monoi ulje dobija se od snežno belih latica cveta gardenije, poznatog i kao "kraljica tahićanskog cveća".

   cvet gardenije

Proces nastanka monoi ulja traje danima: latice se beru ranom zorom, zatim se ostave da stoje u toplom kokosovom ulju, a kasnije se dobijeno zlatno ulje flašira u staklene bočice i čuva na suncu. Meštani Tahitija sa radošću koriste ovo ulje bogate arome, za intezivnu negu kose i kože, kao sredstvo protiv komaraca jer ih slatki miris ulja odbija, a tradicija je i da tahićanski sveštenici novorođene babe blagosiljaju upravo monoi uljem. Interesantno je da cvet gardenije na Tahitiju ima još jednu lepu primenu: Tahićanke u potrazi za ljubavlju cvet stavljaju iza desnog uha, dok one zauzete cvet ušuškavaju iza levog.

  

   cvet gardenije

Monoi ulje je jedan od najlepših kozmetičkih proizvoda za negu, prepuno vitamina B i E, koje bogato hrani, hidrira i štiti kosu i kožu, a opušta telo. Poseduje moć relaksacije, a ima i snažna hidratacijska svojstva, pa je savršeno za masažu, ali i kao dodatak aromatičnim kupkama.

Tahićanke su poznate po svojoj prelepoj, zdravoj, dugačkoj kosi, a tajna leži baš u monoi ulju, koje je za oporavak i negu kose doslovce magično!

Tahićansko ulje preporučuje se i za negu preplanule kože, jer se upotrebom ovog ulja intenzivnije,brže i ravnomernije tamni, a i dobijena boja traje daleko duže. Monoi ulje je korisno i za negu suve kože lice, posebno zrele, koja je sklona nastanku bora, ali je delotvorno i uopšteno u nezi kože celog tela. Uživajte u blagotvornim svojstvima ovog predivnog, mirisnog ulja!

   monoi ulje

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
4
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
2
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Nega lepote širom planete: 3. Bali, boreh tretman

Nega lepote širom planete: 3. Bali, boreh tretman

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
Čudesno bebi ulje

Čudesno bebi ulje

Bebi ulje je odlična stvar za omekšavanje kože. Jeste li znali kako vam ovo ...
Otkrivamo toplu vodu

Otkrivamo toplu vodu

Bolovi u vratu dešavaju se skoro svakom, između ostalog i kao posledica dugog sedenja za ...
KINA
7080,oo
prava cena : 8496,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 3°c
min -3°c

Roleri

Bicikl