Postovala: Senka Ivetić
08
Jan
2013

Otkrivamo toplu vodu

Pregledano: 5363 puta

Topla voda je, naravno, odavno otkrivena, ali nije svima poznato za šta bi sve mogla da se koristi. A može, kao hidroterapija, da vam pomogne prilikom mnogih tegoba - ovog puta navodimo tri veoma česte.

Bolovi u vratu dešavaju se skoro svakom, između ostalog i kao posledica dugog sedenja za pisaćim stolom ili kompjuterom, ili usled dužeg boravka na promaji. Tada može da pomogne takozvano japansko tuširanje, koje će vam ublažiti napetost mišića vrata i poboljšati protok krvi. Prvo na vrat stavite mali frotirski peškir (on će omogućiti da se toplota ravnomernije širi i zaštititi vrat), a zatim što je moguće toplijom vodom (ipak, nemojte da dobijete opekotine), što jačim mlazem, tuširajte vrat oko pet minuta.

topla voda

Čest problem su i večito hladne ruke kao posledica loše cirkulacije. Da biste ga rešile, potrebne su vam dve posude, jedna s vodom temperature između 35 i 40 stepeni, druga s vodom temperature od 18 stepeni. U vodu je korisno dodati nekoliko kapi ulja ruzmarina ili kašičicu tinkture arnike. Ruke naizmenično držite u toploj vodi (oko dva minuta) pa u hladnijoj (oko pola minuta). Kad završite ovaj postupak, dobro obrišite ruke i namažite ih masnom kremom.

Prehlada je još jedna od čestih gnjavaža. Da bi se ublažila opšta nelagodnost, pomoći će kupka za noge. Potrebna su dva lavora, jedan s vodom temperature oko 38 stepeni, drugi s vodom temperature oko 23 stepena. Pet minuta noge držite u toploj vodi, pa pola minuta u hladnoj. U vodu može da se doda nekoliko kapi ulja ruzmarina ili eukaliptusa, prethodno rastvorenih u pola čaše mleka. Postupak se završava dobrim ispiranjem nogu toplom vodom.

Svi postupci koje smo naveli najefikasniji su ako se primenjuju uveče, pred spavanje. Nakon toga ćete se ujutro osećati kao preporođeni, ili će vam bar biti malo lakše.

Izvor: Zivot.Krstarica.com

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Nega lepote širom sveta: 11. Tahiti, monoi ulje

Nega lepote širom sveta: 11. Tahiti, monoi ulje

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
Nega lepote širom planete: 6. Polinezija, tamanu ulje

Nega lepote širom planete: 6. Polinezija, tamanu ulje

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
Kako da ceo dan izgledate savršeno?

Kako da ceo dan izgledate savršeno?

Neki od najboljih vizažista, frizera, stilista i dermatologa su dali svoje predloge kako žena može da ...
NOKIA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Espreso
  • Koka-kolu
  • Nes/Ajs kafu
  • Bilo koji negazirani sok
  • Kiselu vodu

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 17°c

Roleri

Bicikl