Postovala: Senka Ivetić
18
Nov
2013

Poludrago kamenje- nakit za lepši život (1.deo)

Pregledano: 10193 puta

Predstavljamo vam neke vrste poludrgog kamenja koji mogu pomoći vama ili znate da bi bili savršen poklon vašoj dragoj osobi.

Poludrago kamenje veoma je popularno, kako zbog veoma lepog izgleda tako i zbog značenja i simbolike koju svaki kamen krije. Poludrago kamenje ima najrazličitija dejstva na organizam. Utiče na mentalni i emotivni život onoga ko ga noši, ali isto tako nakit od poludragog kamenja može pomoći kod nekih fizičkih tegoba jer utiče na poboljšanje rada određenjih unutrašnjih organa.

Predstavljamo vam neke vrste poludrgog kamenja koji mogu pomoći vama ili znate da bi bili savršen poklon vašoj dragoj osobi.

AHAT- kamen pročišćenja, ravnoteže i vitalnosti. Smanjuje bol, pomaže kod stresa i budi skrivene talente, pojačava istrajnost. Povoljno deluje na krvene sudove, limfni sistem, vid, pluća i probavu. Dobar je za matericu i povećanje plodnosti kod žena.

ahat

AKVAMARIN- kamen vernosti, postojanosti i hrabrosti. Podstiče brze inelektualne reakcij, sposobnost govora, volju i samopouzdanje. Oslobađa od podsvesnih strahova. Dobar je kod upale grla, desni, creva, jetre i zubobolje. Smanjuje stres i izoštrava intuiciju. Harmonizuje rad štitne žlezde.

akvamarin

BISERI- simbol za iskrenost, čistoću, mudrost i intelekt. Simbol su ljubavi, uspeha i sreće. Pomažu da bolje spoznamo i prihvatimo sebe. Beli bise je simbol čistog srca i uma i vere. Crni i zlatni su simbol prosperiteta. Biseri pomažu u regulisanju telesne težine. Ne treba ih pozajmljivati

CITRIN- kamen uspeha i izobilja, smanjuje ego, donosi optimizam i sreću. Simbol je nade, mladosti, zdravlja i vernosti. Podstiče kreativnost i mentalne sposobnosti. Jača imunitet i povoljno utiče na organe trbušne duplje. Deluje antidepresivno i donosi harmoniju.

citrin

ČERI- podstiče osećaj usmerenosti. Stimuliše kreativnost i intuiciju. Pomaže kod depresije i letargije. Dobar je za lečenje glavobolje i bolesti krvi, napetosti mišića i bolova u kičmi, regeneriše tkivo i ublažava simptome menopauze.

EKSPLOZIJA- simbol čišćenja svih energentskih nivoa, svih organa, emotivnog i mentalnog nivoa. Jača organizam, otklanja blokada, a negativnu energiju pretvara u pozitivnu. U kombinaciji sa ostalim kristalima, pojačava njihovo dejstvo. Dobar je za ceo organizam i sve organe.

HOVLIT- pomaže kod uobličavanja i realizovanja ambicija, izuzetno umiruje i uči strpljenju. Umanjuje bes i smiruje um. Ublažava temperament i daje psihičku ravnotežu. Dobar je za koncentraciju i oslobađa od nesanice i nemirnih snova. Pomaže zubima, kostima i mekom tkivu. Aktivira metabolizam i izbacivanje otrova iz tela. Dobar je za odvikavanje od pušenja.

holvit

LABRADORIT-  sprečava odliv energije i podiže svest, stimuliše intuiciju, otklanja strahove i nesigurnosti. Donosi nove ideje, daje snagu i istrajnost. Uklanja stres, reguliše metabolizam, usklađuje hormone i olakšava tegobe menstrualnog ciklusa. Dobar je za oči, mozak, reumatizam, visok pritisak, prehladu.

labradorit

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
3
Ljuto
2
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Nega lepote širom planete: 4. Češka, šampon od koprive

Nega lepote širom planete: 4. Češka, šampon od koprive

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
Šta sve može kokosovo ulje!?

Šta sve može kokosovo ulje!?

Mala bočica kokosovog ulja krije velike tajne. Ono moćno i efikasno deluje na kosu, lice, telo, pa se ...
Šokantna razlika između 'obične žene' i manekenke

Šokantna razlika između 'obične žene' i manekenke

Modni svet je ponovo pomerio svoje granice, a modeli su iz dana u dan sve mršaviji, preteći da ...
MIDEA
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • Jednom nedeljno
  • Svakih par dana
  • Jednom mesečno
  • Samo za posebne prilike
  • Ne posećujem

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 5°c
min 2°c

Roleri

Bicikl