Postovala: Nataša Ilić
19
Sep
2012

Postaju li muškarci sve više metroseksualci?

Pregledano: 6363 puta

Naši momci polako, ali sigurno otkrivaju da kozmetički proizvodi mogu da budu od koristi i njima, bez strahada će izgubiti "muškost"

Za razliku od žena, muškarci kozmetikom ne naglašavaju svoju lepotu, već prikrivaju nepravilnosti. To znaju i kozmetički brendovi koji muške proizvode reklamiraju kao legitimno sredstvo u borbi protiv umora i iscrpljenosti.

Pošto dobar i negovan izgled postaje sve važniji adut u surovom poslovnom svetu, potražnja za muškom negom poslednjih desetak godina se udvostručila, a u pojedinim slučajevima i utrostručila, na veliku radost kozmetičke industrije. muskarac u kadi

Osim standardnih "muških proizvoda", poput preparata za brijanje, tuširanje i dezodorisanje kakvi se mogu naći u mnogim proizvodnim linijama, sve je više losiona, hidratantnih krema za negu lica i područja oko očiju. Samo procunjajte po drogerijama i parfimerijama i uverićete se i same.

Za one muškarce koji su spremni da izdvoje pozamašnu svotu da bi, recimo, smanjili sve izraženije podočnjake i upale obraze, na ceni su proizvodi jedne kozmetičke linije iz Monte Karla, a oni naglašavaju da oni forsiraju muškarce sa stilom.

Sve češće muškarci liče na Dejvida Bekama ili španskog trialtonca Hozefa Ahrama, koji maksimalno koriste sve svoje potencijale u rekalmama za negu lica i tela. Nova era donosi sređene muškarce koji mirišu po kremama, a dame će dobiti konkurenciju u kupatilu! Najzad i Ahramov moto je istetoviran na njegovim grudima i glasi: “Ne znam gde je granica, ali znam gde nije”.

Muškarci koji još koketiraju sa kozmetikom verovatno će reći da su kreme za lice njihova “granica” do koje idu, ali sve su traženiji korektori za muškarce, “diskretne” maskare i olovke za oči!

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Nega lepote širom sveta: 11. Tahiti, monoi ulje

Nega lepote širom sveta: 11. Tahiti, monoi ulje

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
Šta to lako 'briše' strije i bore?

Šta to lako 'briše' strije i bore?

Svako ko je za kratko vreme izgubio popriličan broj kilograma, verovatno se suočio sa strijama, oštećenjima ...
Obline koje su pokorile svet!

Obline koje su pokorile svet!

Seks simbol svih vremena, zanosna Merilin Monro "pokorila" je čitav svet svojim ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 7°c

Bicikl

Roleri