Postovala: Nataša Ilić
19
Sep
2012

Postaju li muškarci sve više metroseksualci?

Pregledano: 6518 puta

Naši momci polako, ali sigurno otkrivaju da kozmetički proizvodi mogu da budu od koristi i njima, bez strahada će izgubiti "muškost"

Za razliku od žena, muškarci kozmetikom ne naglašavaju svoju lepotu, već prikrivaju nepravilnosti. To znaju i kozmetički brendovi koji muške proizvode reklamiraju kao legitimno sredstvo u borbi protiv umora i iscrpljenosti.

Pošto dobar i negovan izgled postaje sve važniji adut u surovom poslovnom svetu, potražnja za muškom negom poslednjih desetak godina se udvostručila, a u pojedinim slučajevima i utrostručila, na veliku radost kozmetičke industrije. muskarac u kadi

Osim standardnih "muških proizvoda", poput preparata za brijanje, tuširanje i dezodorisanje kakvi se mogu naći u mnogim proizvodnim linijama, sve je više losiona, hidratantnih krema za negu lica i područja oko očiju. Samo procunjajte po drogerijama i parfimerijama i uverićete se i same.

Za one muškarce koji su spremni da izdvoje pozamašnu svotu da bi, recimo, smanjili sve izraženije podočnjake i upale obraze, na ceni su proizvodi jedne kozmetičke linije iz Monte Karla, a oni naglašavaju da oni forsiraju muškarce sa stilom.

Sve češće muškarci liče na Dejvida Bekama ili španskog trialtonca Hozefa Ahrama, koji maksimalno koriste sve svoje potencijale u rekalmama za negu lica i tela. Nova era donosi sređene muškarce koji mirišu po kremama, a dame će dobiti konkurenciju u kupatilu! Najzad i Ahramov moto je istetoviran na njegovim grudima i glasi: “Ne znam gde je granica, ali znam gde nije”.

Muškarci koji još koketiraju sa kozmetikom verovatno će reći da su kreme za lice njihova “granica” do koje idu, ali sve su traženiji korektori za muškarce, “diskretne” maskare i olovke za oči!

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kupanje i menstruacija - da ili ne?

Kupanje i menstruacija - da ili ne?

Nema gore kazne za većinu žena nego kad se za vreme godišnejg odmora i baškarenja na ...
7 najčešćih mitova o sunčanju

7 najčešćih mitova o sunčanju

Mit: Cele godine koristim kremu za sunčanje, mogu se malo sunčati i bez nje Mnogi misle kako ...
Push up gaćice su in

Push up gaćice su in

Push up donji veš sa silikonskim umetcima je namenjen svim ženskim osobama od ...
NOKIA
1730,oo
prava cena : 2076,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 3°c
min -1°c

Bicikl

Roleri