17
Apr
2013

Šta sve može kokosovo ulje!?

Pregledano: 13116 puta

Kokosovo ulje širom sveta je rado i često korišćeno, ali ne biste očekivali da ono koristi daleko više nego što se to u stvari zna!

Mala bočica kokosovog ulja krije velike tajne. Ono moćno i efikasno deluje na kosu, lice, telo, pa se bolje upoznajte sa manje poznatim, a ipak veoma blagotvornim dejstvima ovog divnog ulja:

1. Posvetljuje staračke fleke: Kokosovo ulje moćno deluje na posvetljivanaje takozavnih staračkih fleka. Deluje brzo i jednostavno, sve što je potrebno je da ga utrljate na željena mesta i ostavite da "prenoći". Rezultati će biti  vidljivi već kroz nedelju ili dve,

2. Sprečava pojavu strija: Da li uopšte možete da poverujete da male količine kokosovog ulja mogu da spreče pojavu strija, čak donekle i da ih uklone? Za svega nekoliko nedelja, kokosovo ulje biće vaš najbolji prijatelj u borbi sa strijama!

3. Oporavlja iskrzane krajeve kose: Ako nemate ideju kako da se otarasite gomile ispucalih krajeva, odgovor leži u kokosovom ulju! Sve što treba da uradite je da utrljate malo ulja na ruke, zatim ga rasporedite po kosi, a zatim češljem dodatno prođete kroz kosu. Potrudite se da najviše ulja bude koncentrisano na krajevima, ali nemojte zaobići ni koren kose. Ostaviute da odstoji preko noći, a zatim ga dobro isperite.

   kokosovo ulje

4. Stimuliše rast kose: Ako želite dugačku, bujnu kosu, okrenite se upotrebi kokosovog ulja, i sigurno se nećete razočarati! Nanesite ga na kosu baš kao i u prethodnoj stavci.

5. Podspešuje brži rats noktiju: Tretiranje noktiju i zanoktica kokosovim uljem ojačaće vaše nokte i ubrzati njihov rast. Verovali ili ne!

6. Ima antiejdžing efekat: Možda vam korišćenje kokosovog ulja umesto hidrantne kreme ne deluje privlačno, ali zašto ne biste bar pokušali da se uverite u zadivljujuće rezultate? Kokosovo ulje ima antimikrobni i antibakterijski efekat, uspešno se bori protiv akni i vaše lice podmlađuje i čini sjajnim.

   kokosovo ulje

7. Bori se protiv gljivičnih infekcija: Niko ne bi pomislio da kokosovo ulje nešto može da izleči, ali ono je u stvari moćan borac protiv gljivica, posebno onih u vaginalnom predelu. SVe što je potrebno je da tampon natopite kokosovim uljem, i već posle par sati osetićete veliko olakšanje, a za par dana možete se oprostiti od gljivične infekcije.

8. Rasteruje bube: Kokosovo ulje pomešano sa malo ruzmarina i nane može da rastera bube  u vašem stanu, i to bez ikakvih hemikalija!

   kokosovo ulje

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
5
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Nega lepote širom planete: 1. Atlas planine, Maroko, rasul glina

Nega lepote širom planete: 1. Atlas planine, Maroko, rasul glina

Atlas planine "ugnezdile" su se u severozapadnoj Africi, prostirući se kroz Maroko, Alžir i Tunis. ...
Nega lepote širom sveta: 11. Tahiti, monoi ulje

Nega lepote širom sveta: 11. Tahiti, monoi ulje

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
Nega lepote širom planete: 6. Polinezija, tamanu ulje

Nega lepote širom planete: 6. Polinezija, tamanu ulje

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
SANDISK
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Može ali jako retko
  • Nema šanse, potpisujem
  • Može, sve zavisi od partnera
  • Naravno da može, ako oboje to žele zašto ne bi opstala
  • Ne znam, nisam imala takva iskustva

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 12°c
min 7°c

Bicikl

Roleri