Postovala: Sanja Stojkov
06
May
2011

Trikovi za ulepšavanje

Pregledano: 2875 puta

Kratak vodič za lepši izgled, odnosno trikovi uz pomoć kojih žene mogu da prikriju nedostatke i naglase kvalitete


Postoji izreka da su sve žene lepe na svoj način. Međutim, kao pripadnice lepšeg pola uvek stremimo da svoj izgled dovedemo do savršenstva. Pravilnom upotrebom raznih kozmetičkih preparata, naš pogled može biti romantičan, usne zavodljive, a kosa bujna i zdrava.

Za romantičan i svež izgled, nanesi na oči senku u svetloj nijansi ili utapkaj malo roze rumenila ispod obrva. Šminku možeš da upotpuniš rozim ili svetloplavim krejonom, kako bi tvoje oči delovale krupnije. Ako želiš da tvoje trepavice deluju duže i gušće, tamnom olovkom za oči izvuci tanku liniju duž ivice kapaka i raščešljaj ih starom četkicom kako se ne bi slepile. Tragove umora neutrališi narandžastim korektorom koji će savršeno pokriti tamne podočnjake.

Usne će ti delovati punije ako pre nanošenja karmina gornju usnu oivičiš belom olovkom za usta. Nakon toga, obe usne uokviri olovkom u boji ruža i nanesi sam ruž. Ovako će tvoje usne vizuelno dobiti na volumenu. Međutim, ovo nije preporučljivo za žene koje imaju okruglo lice, jer će kod njih to izazvati negativan efekat. Ukoliko si i ti jedna od njih, iscrtaj samo vrlo tanku liniju oko usana kako bi ih naglasila. Šminkanje završi nanošenjem sjaja, ali pazi da ne pređe oivičenu liniju. Ako si preterala sa ružem, upotrebi štapić za uši da obrišeš višak.

Znamo da je samo zdrava kosa lepa kosa i zato se trudimo da koristimo razne preparate koji će je načiniti sjajnom i mekom. Međutim, postoje i neki trikovi uz čiju pomoć naša kosa može izgledati lepo i negovano. Da bi ti kosa bila sjajnija, kosu ispiraj hladnom vodom. Ovo će takođe sprečiti pojavu peruti. Ako ti je kosa slaba i lako lomljiva, izbegavaj metalne šnalice, jer se pramenovi u njima lako zamrse i pokidaju. Kada ti kosa smeta i pada u oči, veži je u rep gumicom ili je zakači štipaljkom, ali metalne šnale obavezno izbegavaj. Naravno, jedini pravi način da ona uvek bude zdrava, jeste da iscvetale i požutele krajeve skraćuješ bar jednom u dva meseca.

Sanja Stojkov

Čekamo da Sanja Stojkov napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Trikovi za ulepšavanje

Trikovi za ulepšavanje

Postoji izreka da su sve žene lepe na svoj način. Međutim, kao pripadnice lepšeg ...
SAMSUNG
1879,oo
prava cena : 2254.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Roleri

Bicikl