Postovala: jovana savic
16
Mar
2011

Moj prvi blog...

Pregledano: 2330 puta

Licni stav

Prvi put pišem blog i ne zato što volim nego što moram…

Poslednjih par dana provela sam dosta vremena po ženskim ‘slatkastim’, ‘draga moja’ sajtovima tražeći informacije koje su mi bile potrebne. Poseta sajmu kozmetike je razrešila neke nedoumice ali je ostala potreba da kažem nekoliko reči i svoje skromno mišljenje podelim.

Bavim se manikirom (popularni naziv NAIL DESIGN ) 13-ak godina od dolaska prve nadogradnje u Srbiju pa do danas. Bilo je pauza moram priznati, ali sam se nekako uvek vraćala svojoj prvoj ljubavi.
Nisam mogla da se otrgnem utisku, čitajući postove devojaka-koleginica, da se uprkos ogromnoj potražnji za ovom vrstom nalepšavanja, neverovatan broj devojaka bavi time. To me raduje, ali ne i činjenica da su fokusirane, za moj ukus preterano, na nail art. Uglavnom koriste acril o kom i nemam baš sjajno mišljenje. Pre svega je vrlo štetan, a druga manje bitna stvar je da izgleda kao moleraj na noktima.
Mišljenja sam da u današnje vreme, težnjom profesionalaca iz ove oblasti, na tržištu ima sve više različitih materijala za geliranje i produžavanje noktiju, a cilj je PRIRODAN IZGLED. Gotovo da se takmiče u svojim inovacijama ko će postići što naturalniji izgled, a da se ne gubi na postojanosti. Dakle, moj savet bi bio svim početnicama da svu svoju energiju najpre usmere ka dovođenju obrade materijala (gelova,acrila,tipsi…) do perfekcije, a da se zatim ‘bace’ na, kako ja volim da kazem, ‘ikebane na noktima’.
Mnogi ne znaju da se svetski poznati nail art majstori zapravo uopšte ne bave izlivanjima i geliranjima. Svoj talenat usmeravaju ka usavršavanju ove vrste zanata kao vida umetnosti . Posećuju seminare i svetska takmičenja u nail art-u. To je zapravo jedino čime se bave, a pripremu nokta obavljaju njihovi saradnici koji su takođe majstori ali u obrađivanju i doterivanju nokta u savršenu liniju za predviđen nail art.
Da ne budem pogrešno shvaćena…Nisam protivnik nail art-a, ali neka ide po redu. Načini ukrašavanja noktiju se menjaju iz godine u godinu, a želja žena da im nokti izgledaju uredno i negovano nedeljama, bez dodatnog truda oko istih, NIKADA !!!

jovana savic

Nail designer , saradnik /administrator
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Nega lepote širom planete: 4. Češka, šampon od koprive

Nega lepote širom planete: 4. Češka, šampon od koprive

Prethodni deo ovog serijala pogledajte ...
Kako pripremiti kožu za skijanje?

Kako pripremiti kožu za skijanje?

Pre odlaska na skijanje preporučuje se da kožu pripremite za hladnije zimske uslove. Koža je tada na udaru hladnoće, ...
Izgledajte kao sa Barberi reklame

Izgledajte kao sa Barberi reklame

Jedna od najlepših jesenjih šminki je ona koju je vizažista Vendi Rov osmislila ...
KINA
4200,oo
prava cena : 5040,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Odmorite kod kuće
  • Provedete bilo kako sa voljenom osobom
  • Izađete u provod
  • Popijete kaficu sa prijateljima
  • Leškarite satima u kadi

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 13°c

Bicikl

Roleri