16
Jun
2011

Najbolje frizure za plažu

Pregledano: 21083 puta

Predlozi za najbolje frizure za plažu.

 

 

 

Ako puno vremena provodiš na plaži, zašto ne bi svaki dan napravila drugačiju, zanimljivu frizuru? Slede predlozi. 

 

 

 

 

 

 

 

Talasasta kosa


Ako imaš prirodno talasastu kosu, samo treba da je ukrotiš. Operi kosu, nanesi preparat (sprej ili penu)  za volumen na koren kose. Osuši kosu prirodnim putem, ili dok sušiš sa fenom, gužvaj je lagano prstima od krajeva ka korenu. Nemoj je u potpunosti osušiti fenom, nego je samo kratko tako oblikuj, i pusti da se osuši sama. Kada je suva, nanesi malo spreja za kosu.

 

Ako imaš ravnu kosu, uvrći pramen po pramen mokre kose oko prsta i zakači ih sa šnalicama tako uvrnute na teme. Ostavi tridesetak minuta da se osuši prirodnim putem. Kada je potpuno suva, otkači šnalice i nemoj je češljati. Lagano odigni kosu sa temena, da bi dobila volumen, i provlači prstima kroz kosu da bi dobila lepu formu. Krajeve uvij sa figarom, da bi dobila lepši oblik.

talasasta 1           talasasta 2

 

Neuredna punđa


Prednji deo kose malo natapiraj i začešljaj sa velikim drvenim češljem unazad. Skupi kosu u opušten rep, sa platnenom gumicom koja ti neće čupati kosu. Neka ti rep bude na sredini zadnjeg dela glave. Lagano ga podigni na gore, da bi se kosa odigla od temena, da ne bi bila zategnuta. Nanesi malo spreja za kosu. Rep podeli na nekoliko pramenova, i svaki malo uvij sa figarom. Ne moraš biti jako precizna jer svakako treba da dobiješ samo talase. Tri sekunde uvijanja po pramenu bi trebalo da bude dovoljno, u zavisnosti od gustine kose. Nakon toga, ukosnicama zakači pramenove za teme, ali tako da se one ne vide. Prstima oblikuj pramenove da dobiješ lep oblik. Nanesi malo spreja za kosu. Prednji deo kose možeš učvrstiti sa tankim rajfovima, ali tako da ima dovoljno volumena.

pundja 1          pundja 2

 

Pletenice


Pletenice su korisne jer će ti kosa biti sklonjena sa lica. Skupi kosu u zategnut rep, i od njega celom dužinom napravi pletenicu. Možeš staviti i neki rajf u boji. Ili, napravi pletenicu samo napred od jednog pramena, dok ti ostala kosa pada slobodno preko ramena.

pletenica 1          pletenica 2
 

Ukrasi za kosu


Ako želš jednostavnu frizuru, skupi gornji deo kose i zakači je sa ukosnicom. Možeš dodati neki ukras, ili staviti zanimljivu šnalu. Za one malo hrabrije, cvet u potpuno prirodnoj kosi je pravi izbor za plažu.

ukras 1          ukras 2


Šešir


Ako te mrzi da praviš bilo kakvu frizuru, najlakše će ti biti da staviš zanimljiv šešir koji će ti dobro zaštititi kosu od štetnog sunčevog zračenja.

sesir

 

 

 

 

Sonja Stegnjaić

Čekamo da Sonja Stegnjaić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
6
Ljuto
1
Tužno
2
Srećno
8
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zaštita kose u vrelim danima

Zaštita kose u vrelim danima

Leto može da loše utiče na kosu. Vetar, vrućina, so i hlor oslabljuju ...
Spas za kosu iz frižidera

Spas za kosu iz frižidera

Suva kosa, ispucali krajevi, oštećena, suviše tanka dlaka, kosa bes sjaja ili pak ...
Mitovi o sedoj kosi

Mitovi o sedoj kosi

Mit broj 1: Sedu kosu ćete prekriti samo trajnom bojom! Netačno. U zavisnosti ...
KINA
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • samo jednom
  • volim svakog sa kim sam u vezi
  • najviše dva-tri puta
  • mislim da nikoga do sada nisam stvarno volela
  • bar 5 puta

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Bicikl

Roleri