Postovala: Senka Ivetić
21
Nov
2012

Da li naše lice zna kada je dan, a kada noć?

Pregledano: 5001 puta

Da li ste se ikada zapitale, drage dame, koja je razlika dnevih i noćnih krema i da li naše lice to prepoznaje?

Noću, dok spavamo, procesi koji se dešavaju u telu potpuno su drugačiji od onih koji se dešavaju danju, kada smo aktivni. U toku noći koža koristi sopstvene resurse da bi se regenerisala. Dobra noćna kreme je tada veoma važna ako želite da se probudite zdavog i blistavog tena.

Razlika između dnevnih i noćnih krema je ta što su njihove formule drugačije. Hidratantne kreme za dan sadrže sastojke koji štite kožu od štetnih spoljašnjih uticaja kao što su UV zraci i druge štetne materije. Noćne kreme pak se koncentrišu na regeneraciju kože. One su bogatije antioksidantima i hranljivim materijama. Kvalitetna noćna krema treba da sadrži humektante kao što su PCA i hijaluronsku kiselinu, keramide ili biljne lipide, ulje masline, avokada ili jagorčevine. Antioksidanti koje bi trebalo da sadrži noćna krema jesu vitamin A i C, zeleni čaj ili ekstrakt semena grožđa. Da bi se pospešio proces razmene materija u ćelijama, noćna krema treba da sadrži derivate vitamina A, kao što su retinol ili retinol palmitat ili alfa- ili beta- hidroksilne kiseline- glikolne, laktične ili salicilne kiseline. Sastojci kao što su pentanol, alantoin i lavanda pomažu pri smirivanju iritacija kože i pospešivanju prirodne odbrambene moći kože.

nocna krema

Kao što smo već pomenuli, u toku sna koža se regeneriše sama od sebe. Naime, tokom sna luči se hormone rasta koji obnavlja oštećene ćelije. U to doba posebno je aktivan proces odvajanja odumrlih ćelija epitela, celularno obnavljanje odvija se dvostruko većom brzinom a intenzivira se i cirkulacija krvi kroz kožu.

Potrudite se da koji minut više pred spavanje posvetite koži lica.

Pobrinite se da svako veče pre spavanja temeljno skinete šminku i potom, na potpuno čistu kožu nanesete kremu za noć. Pravilno nanošenje kreme na lice omogućava mini masažu što ubrzava cirkulaciju i pospešuje prenošenje supstance odgovorne za regenaricu kože.

nocna krema
 I zapamtite: nije sve u ceni noćne kreme! Ne mora da znači da je najskuplja krema i najbolja za vas. Najvažnije je da pronađete pravu kremu za svoje lice. Pre svega preporučujemo da vašu kožu proceni stručno lice. Ne padajte na marketinške trikove, sve češće su jeftinije kreme kvalitetnije i efikasnije od skupih.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako do mekih i glatkih usana?

Kako do mekih i glatkih usana?

Nežne, mekane, svilenkasto glatke usne… Kako postići? ...
Labello za usne poput pupoljka ruže – i tokom hladnih dana

Labello za usne poput pupoljka ruže – i tokom hladnih dana

San svake žene su savršeno negovane usne.Baš kao što ruže traže posebno održavanje kako bi ...
KINA
10920,oo
prava cena : 13104,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • mlekom za telo
  • kremom, mlekom, gelom protiv celulita
  • samo sapunom i vodom
  • imam jednu klasičnu kremu i za lice i za telo
  • redovnim tretmanima u salonima + odgovor pod 2

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 11°c

Roleri

Bicikl