Postovala: Senka Ivetić
02
Mar
2013

Krvna grupa je odgovorna za lepu kožu

Pregledano: 4346 puta

Za lepotu kože u velikoj meri odgovorna je krvna grupa, koja određuje tip vaše kože i način na koji ćete je negovati.

Krv koja teče našim venama daje nam život, a zdrava krv znači zdravi i jak organizam. Zato kada čujete da lepota dolazi prvenstveno iznutra možete to shvatiti u doslovnom smislu, jer krv je odgovorna za većinu lepote, koja zrači iz vas. No, jeste li znali i da način nege kože zavisi od krvne grupe koja teče vašim venama?

Možda će vam se ovo činiti vrlo nekonvencionalan pristup, jer na prvi pogled vrlo je teško pronaći vezu između krvne grupe i nege kože, ali naše telo je vrlo kompleksan organizam koji niko još do kraja nije uspeo izučiti. Činjenica je da različitim krvim grupama odgovara različiti stil ishrane, pa nije ni čudno da postoje veze s kožom, njenim zdravljem i lepotom.

krvna grupa


Krvna grupa A

Žene koje imaju krvnu grupu A, imaju kožu s vrlo malim porama koja je manje sklona znojenju i nema probleme s previše masnoće, što se odnosi i na toplije mjesece u godini. Može se reći da osobe s krvnom grupom A imaju nešto hladniju kožu. Dok s jedne strane male pore mogu biti blagoslov, s druge strane znači da treba promišljeno nanositi kozmetičke preparate, jer previše kozmetičkih preparata može značiti preveliki stres kože i začepljivanje pora.

Za ovaj tip kože preporučuje se korištenje maslinovog ulja, kao zasebnog kozmetičkog preparata, ali i kozmetike na bazi maslinovog ulja, jer upravo ono ima vitamine koji će najbolje negovati kožu. Preporučamo korišćenje rafiniranog ulja koje je pročišćeno, jer će ono koži pružiti sve potrebne masne kiseline, zbog čega će koža postati glatka i mekanija.

S obzirom da osobe s krvnom grupom A imaju nešto nižu baznu temperaturu, to znači i stezanje kože, što može uzrokovati lagane bore, nabore i linije, ne samo po licu nego i po celom telu, zato se preporučuje nošenje nešto toplije odeće, kako koža ne bi prebrzo ostarila.   

krvna grupa

Šminka
Koristite lagane prozračne pudere, posebno one bazne, jer vaša misija je da prekrijete eventualne nedostatke, te naglasite lepotu i zdravlje vaše prirodne kože. Ako ste neispavani, najbolje je koristit bazne pudere koji u sebi imaju efekt prirodnog sjaja. Ako ste pak posebno zadovoljni sa svojom puti, koristite čim manje prozračnijeg pudera koji daje efekt prirodnosti. Što se tiče ostale šminke za osobe s krvnom grupom A, najbolje funkcioniraju svetle, sjajne senke za oči, koje će izazvati mnogo bolji efekt zbog povećane vlažnosti očiju.


Krvna grupa B

Za razliku od vrlo „zahvalne“ kože osoba koje u sebi nose krvnu grupu A, krvna grupa B je, može se slobodno reći, gotovo potpuna suprotnost. Naime, te osobe imaju vrlo osetljivu kožu, koja je sklona vrlo čestim promenama, zbog spoljnih i unutarnjih uticaja.

S obzirom da je metabolizam osoba s krvnom grupom B nešto brži, postoji mogućnost lakšeg mašćenja kože, pa se zbog toga preporučuju sredstva za čišćenje koža koja su blago kisela. Naime, pH tih osoba kreće se između 4.8 i 5.6 što znači da ide prema kiselom stanju, a korištenje sredstva za čišćenje kože koja isto imaju blago kiselu bazu će dati najbolji efekt.
Izbegavajte sapune s mirisima! Piling lica definitivno se preporučuje, no neka bude blagi, bez velikih grubih čestica zbog osetljivosti kože. Kada radite piling vrata učinite to s pokretima gore dolje, jer s time ćete potpomoći prirodni tonus kože. Preporučuje se izbegavanje piling područja oko nosnica jer ono je najčešće vrlo osetljivo kod osoba s krvnom grupom B.

Šminka
Osobama s krvnom grupom B najbolje odgovaraju zlatne nijanse - pudera i rumenila, te druge tamne zlatne i smeđe nijanse. Kada nanosite bazni puder, upotrijebite onaj koji će posvetliti vašu put, te na njega nanesite zlatnu nijansu mineralnog pudera u prahu koji će vašem licu dati čisti zlatni sjaj. Rumenilo može varirati od tamnijih ružičastih nijansi te već spomenutih zlatnih i bronzanih. Za senke odaberite zlatno-smeđe i slične tople boje, te maskaru za volumen i produljenje trepavica.

krvna grupa
 


Krvna grupa AB

Osobe koje nose u sebi ovu vrlo retku krvnu grupu, može se reći da mogu biti vrlo sretne u svojoj koži. Naime, koža osoba s krvnom grupom AB ima vrlo veliku sposobnost prilagođavanja različitim uslovima, te se vrlo dobro prilagođava pojačanom sunčevom zračenju. Negativna strana ove vrste kože je da nešto ranije može pokazati znakove zrelosti i starenja.

Kada je reč o nezi kože, treba staviti naglasak na prirodnu kozmetiku, uključujući domaće proizvode. Prvenstveno, izbegavajte umivanje u tvrdoj vodi. Ako je ikako moguće koristite izvorsku vodu, no s obzirom da to zaista ne zvuči ni malo realistično, nabavite dobar sprej za lice s mineralnom vodom.

Kada je riječ o domaćim proizvodima i maskama za lice, na lice nanesite belance od jajeta, koje će dati vašoj koži mnoge hranjive sastojke. Činite to što češće, barem jednom nedeljno. Belance na licu držite minutu do dve, jer će u suprotnom belance previše isušiti kožu.

Osobe s AB krvnom grupom često imaju probleme s perifernom cirkulacijom, pa postoji mogućnost bledila lica, što možete s pravom šminkom pretvoriti u svoju korist.  

krvna grupa

Šminka
Prvenstveno treba izabrati kvalitetni bazni puder i korektor koji će zajedno prekriti sve eventualne nesavršenosti na koži. Pazite da bazni puder bude u vašoj nijansi kože ili samo za nijansu tamniji, dok korektor ne sme odstupati od vaše boje kože.


Krvna grupa 0

Za kožu osoba koje nose u sebi krvnu grupu 0, najvažniji je dobar san svaku noć, barem osam sati, jer to je vreme kada se koža najbolje obnavlja. Takođe, ako je ikako moguće, osobama s krvnom grupom 0 se preporučuje popodnevna dremka, između 40 i 50 minuta, nikako duže od toga. Ako to uspete, sigurno nećete imati toliko problema s kožom, kao što je to možda sad slučaj, zbog proširenih pora, pojačanog mašćenja, odnosno isušivanja.

Potrebno je izbegavati sredstva za čišćenje lica na bazi pene, jer ona previše isušuje kožu, što će uzrokovati prekomerno mašćenje i probleme s kožom. Umesto toga koristite blage kreme ili gelove za čišćenje. Koristite kreme i druge kozmetičke preparate koje u sebi imaju zaštitni SPF faktor, jer koža ima vrlo loše mogućnosti zaštite protiv UV traka. Leti ne izlazite iz kuće bez faktora 20, a zimi bez faktora 10.

krvna grupa

Šminka
Osobe s krvnom grupom 0, ne trebaju toliko pažnje posvetiti bojama pudera, senke i rumenila, koliko samom osenčavanju i naglašavanju određenih crta lica. To je najjednostavnije uraditi olovkom za osenčavanje. Njom naglasite sve crte glavne crte lica, a nakon kompletnog nanošenja pudera, vaše lice će dobiti izraženije i definisanije konture, koje će doprineti vašoj lepoti.

 

Izvor: Žena.hr

Tagovi : |

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
3
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Krvna grupa je odgovorna za lepu kožu

Krvna grupa je odgovorna za lepu kožu

Krv koja teče našim venama daje nam život, a zdrava krv znači zdravi i jak organizam. Zato ...
NIVEA Creme Care proizvodi za čišćenje lica

NIVEA Creme Care proizvodi za čišćenje lica

Kao iskusni lider u istraživanjima nege kože, NIVEA je ponudila potrošačima svoj prvi proizvod za ...
Stop proširenim porama

Stop proširenim porama

Pojačan rad lojnih žlezda dovodi do stvaranja proširenih pora. ...
PERTINI
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
plava
Cena : 1500,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 26°c
min 6°c

Bicikl

Roleri