15
Dec
2010

Osvežite podočnjake

Pregledano: 4306 puta

Umorne oči sa podočnjacima su česta pojava tokom proleća zbog alergija, a i leti usled izlaganja suncu. Podočnjaci su takođe posledica životnog stila...

Umorne oči sa podočnjacima su česta pojava tokom proleća zbog alergija, a i leti usled izlaganja suncu. Podočnjaci su takođe posledica životnog stila – ako noću ležete kasno, ako ste napeti na poslu ili nakon napornih putovanja.

 

Alergijski podočnjaci mogu biti izazvani od strane komercijalnih kozmetičkih proizvoda, kao što su kreme za područje oko očiju ili maskare. Poneka pasterizovana mleka, zatim žitarice, voće i povrće tretirano rezidualnim pesticidima mogu da izazovu alergije koje se manifestuju na podočnjacima u vidu kesica ispod oka.

 

Takođe, podočnjaci mogu biti izazvani i hormonima, usled predmenstrualnog zadržavanja vode u organizmu. Pod takvim okolnostima bi bilo najbolje da se koriste prirodni diuretici, kao što je zeleni čaj, zatim eliminisati so i ugljene hidrate i višak tečnosti u ishrani nedelju dana pre ciklusa.

 

Najčešći način da osvežite konture oka su meke antialergen plastične maske za oči. One su najčešće plave boje, a ispunjene su staklenim perlama kako bi pratile oblik svakog lica. Potrebno je samo da izvadite masku iz zamrzivača i stavite je na lice i rezultat će biti sveže zanosne oči. Postoje i male maske za oči koje se koriste da smanje otok i podočnjake nastale nakon operacije ili kao posledice povrede.

 

Maske za oči od kriški svežeg krastavca ili vlažne hladne kesice čaja su prirodni lekovi za borbu protiv podočnjaka od nesanice, dugih radnih dana ispred računara, previše televizije ili jednostavno opšteg umora. Ukoliko su Vam podočnjaci hronični problem, držite gel od krastavca za oči u frižideru. Treba biti oprezan pri izboru čaja za tretiranje podočnjaka, pošto se može desiti da ste alergični na kamilicu na primer, što može izazvati oticanje očiju.

Lidija Todorović

Čekamo da Lidija Todorović napiše nešto o sebi. :)
Prate: 0
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
1
Ljuto
1
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
3
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Gerovital kozmetika u borbi protiv starenja

Gerovital kozmetika u borbi protiv starenja

U tome nam mogu pomoći proizvodi i kreme koje imaju dugogodišnju tradiciju ...
Instant osveženje za umorno lice

Instant osveženje za umorno lice

Naravno, to ne znači da nas jutro posle ludog provoda ne čeka posao na kome treba da izgledamo odmorno i ...
Aspirin za čistu i zdravu kožu lica

Aspirin za čistu i zdravu kožu lica

Vreme je da u običnom aspirinu otkrijete odličan kozmetički preparat. Čudotvorne maske za lice sa ...
NOKIA
1978,oo
prava cena : 2373.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 4°c
min 2°c

Roleri

Bicikl