Postovala: Senka Ivetić
15
Apr
2014

Pravilna nega kože u proleće

Pregledano: 2462 puta

Koža je u toku proleća veoma osetljiva. Posle agresivne zime na vas je red da je regenerišete i pripremite za sunčane dane. Evo nekoliko saveta za prolećno negovanje kože.

Koža, lice i telo uopšte najslabijeg su kvaliteta u proleće. To je zato što smo dugo  boravili u zatvorenim prostorijama, bili  izloženi toplom i suvom vazuhu pa se koža lako isušuje. Cirkulacija, odnosno dotok hranljivih materija i kiseonika do svih ćelija je usporeniji, pa je samim tim sporije obnavljanje svih slojeva kože, rast kose i noktiju. Stoga je, u ovom periodu, neophodno da svom organizmi, a time i koži nadoknadite dosta izgubljene tečnosti, vitamina i minerala. To možete postići uzimanjem agruma, kao antioksidanasa, mleka i mlečnih proizvoda radi nadoknade kalcijuma.

nega koze

Takođe, dermatolozi savetuju da u svoju ishranu uvrstite jaja zbog nadoknade gvožđa, kao i svež kupus i karot radi nadoknade vitamina A. Priroda nam u ovom mesecu ne nudi, na našim prostorima, pogodno bilje za negu. Umesto toga treba koristiti kantarionovo, maslinovo i bademovo ulje koja se u kombinaciji sa limunovim sokom mogu koristiti za negu kože blagim nanošenjem na sve delove tela. Za izgled kože izuzetno su važne higijensko-dijetetske navike: pre svega zastupljenost svih obroka (tri obroka i dve užine) i dovoljan unos tečnosti (1,5 - 2 l dnevno). Važno je upražnjavati fizičku aktivnost, najmanje tri puta nedeljno u trajanju od trideset minuta.

nega koze

U ishrani treba da bude zastupljeno što više citrusa, šargarepe, dobro je piti crni i zeleni čaj, čašu crnog vina... Sve te supstance utiču na zdravlje kože, čineći je čistijom i lepšom. Pored svega ovoga, ne zaboravite da nezavisno od godišnjeg doba kvalitetna nega kože podrazumeva pravilno čišćenje i hidriranje.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Mali trikovi za transformaciju

Mali trikovi za transformaciju

Hoćete da promenite izgled? Onda zaboravite na šokantne transformacije, dovoljni su ...
Kako da šminku sa lica uklonite na potpuno prirodan način!?

Kako da šminku sa lica uklonite na potpuno prirodan način!?

1. Mlečni prozvodi: Specijalizovana sredstva za skidanje šminke lako će ...
Sve što treba da znaš o toniranim kremama

Sve što treba da znaš o toniranim kremama

Tečni puderi, puderi u kamenu, puderi u prahu,... Poznato je ...
HP
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 9°c
min 4°c

Roleri

Bicikl