Postovala: Senka Ivetić
13
Feb
2014

Sve što treba da znaš o toniranim kremama

Pregledano: 4144 puta

Tonirana krema ima mnogo više prednosti nego raznorazne vrste pudera i osobama sa osetljivom kožom lica preporucuje se korišcenje tonirane kreme pre pudera.

Tečni puderi, puderi u kamenu, puderi u prahu,... Poznato je kako prikrivaju sve nesavršenosti kože, ali poznato je i kako nakon nekog vremena korištenja čine da koža brže stari. Zdravija varijanta jesu – tonirane kreme u saradnji s korektorom!

tonirana krema

Najbolja je ona podloga za koju niti ne osećamo da je na licu. Takav lagan osećaj moguće je postići ukoliko puder zamenimo toniranom kremom, pre koje na vidljive nesavršenosti na licu nanesemo malu količinu korektora. Takav izbor odličan je za svakodnevno korišćenje i nije štetan za kožu u onoj meri u kojoj je puder, bilo tečni, u kamenu ili, pak, u prahu.

Kako odabrati odgovarajuću toniranu kremu?

Toniranu kremu, tačnije, odgovarajuću nijansu tonirane kreme biremo na način na koji biremo i odgovarajući puder. Važno je odabrati odgovarajuću nijansu na prirodnom svetlu, nanošenjem tonirane kreme na bradu i čelo. Poželjno je uza sebe imati i malo ogledalo. Podloga se mora stapati s kožom i izgledati prirodno. Prirodan izgled jedini je pokazatelj pravilnog odabira nijanse tonirane kreme.
tonirana krema
Kako odabrati odgovarajuću nijansu korektora?

Korektorom prikrijte podočnjake i ostale nesavršenosti na koži lica. Korektor je najbolje nakon nanošenja dobro prstima utapkati na kožu lica, nikako ne razmazivati. Ukoliko niste sigurni koja je odgovarajuća nijansa korektora, pažljivo promotrite svoje podočnjake. Tamno ljubičasti podočnjaci zahtevaju korektore žućkastog tona, dok će modre podočnjake najbolje prikriti korektori breskvastog tona. Zelenkaste podočnjake najbolje, pak, prikrivaju korektori ružičastog tona. Korektor ne sme biti presvetao ili pretaman, stoga je neophodno posvetiti vremena i pažnje pronalaženju vašeg savršenog korektora. Postojanost i kremasta tekstura su odlike kvalitetnog korektora. Celokupan utisak nakon njegovog nanošenja mora biti prirodan te je stoga korektor veoma važan deo nesesera svake žene.

Zašto je tonirana krema bolji izbor nego puder?

Tonirana krema ima mnogo više prednosti nego raznorazne vrste pudera i osobama sa osetljivom kožom lica preporucuje se korišcenje tonirane kreme pre pudera. Istovremeno hrane i vlaže kožu, a većina ih sadrži zaštitni faktor i esencijalno ulje, koje će kožu učiniti glatkom i dati joj prirodan sjaj.

tonirana krema
Pigment u njima je blaži, tekstura reda i, za razliku od tečnog pudera koji je najbolje nanositi sunderom, tonirana krema se utapkava prstima. Velika je zabluda da tonirane kreme zapušavaju pore. Savremene tonirane kreme neće zapušiti pore ako ih biraš prema tipu kože i nanosiš iskljucivo na čisto, negovano lice.

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Bez skupih preparata: Mleko, maslinovo ulje i krastavci savršeni za skidanje šminke

Bez skupih preparata: Mleko, maslinovo ulje i krastavci savršeni za skidanje šminke

Svakodnevno skidanje šminke može iziritirati kožu, posebno područje oko očiju koje je ...
Mali trikovi za podlmađivanje

Mali trikovi za podlmađivanje

Pre nego što potrošite novac na kreme, poslušajte savete za podmlađivanje, bez obzira na to ...
COOLERMASTER
950,oo
prava cena : 1140,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -3°c

Bicikl

Roleri