Postovala: Ona portal
26
Nov
2010

Tačno ili netačno: voda za piće će hidrirati suvu kožu

Pregledano: 9999 puta

Postoji mnogo dobrih razloga da pijete vodu: osvežava, i pomaže da vaš mozak funkcioniše, održava nivo energije, reguliše telesnu temperaturu, pomaže u varenju, i na kraju održava telo zdravim. (Čovek ne može da preživi duže od nekoliko dana bez vode.)

 

„Ali, ljudi nisu poput biljaka. Naša koža ne upija vodu koju konzumiramo ", kaže Kejti Rodan, dermatolog u San Francisku i autor knjige „Napišite recept za promenu vaše kože„. Kada pijemo vodu ona ne ide direktno u kožu, nego prolazi kroz creva, ulazi u vaš krvotok, a filtrira u bubrezima. Onda tek hidrira ćelije. Kada je reč o vlažnoj koži, pijaća voda malo utiče na vlažnost.


 

Šta pomaže

Vaš tip kože, da li je suva, masna, ili kombinovana, odnosno mešovita, u velikoj meri određuju Vaši geni. To je prirodni nivo vlažnosti koji varira u zavisnosti od toga čemu je barijera od zaštitnih lipida Vaše kože izložena. Ovaj lipidni sloj pomaže održavanju vlažnosti lica i štiti od spoljašnjih uticaja. (Zato suva koža može postati crvena i može se javiti svrab.)

Smanjite Vašu izloženost štetnim elementima-niska vlažnost vazduha, jaki vetrovi, suv i topao vazduh, visoka nadmorska visina, sunce, alkohol, duge kupke i dobro sapiranje sapuna može da spreči gubitak prirodnih ulja kože. „Dijeta može igrati ulogu u jačanju sposobnosti kože da održi vlažnost"- kaže Lesli Bauman, profesorka dermatologije na Univerzitetu u Majamiju, na Floridi. Namirnice bogate esencijalnim masnim kiselinama mogu se naći u orasima, lanenom semenu, lososu, maslinovom ulju i mogu da pomognu ćelijama kože da ostanu hidrirane. Studija Instituta za eksperimentalnu dermatologiju, u Nemačkoj, takođe je otkrila da su žene koje su koristile ulje lanenog semena kao dodatak ishrani (2,2 grama dnevno) za 12 nedelja doživeli značajan porast vlažnosti kože i smanjenje hrapavosti. Zdrava ishrana sa tri do pet obroka nedeljno masnih kiselina će biti dovoljna za prosečnog čoveka. Ali, ako patite od veoma suve kože ili ekcema, razmislite o dodatku ishrani ulja lanenog semena, jagorčevine ili dodataka sličnog sastava. Svi su dobri izvori alfa linolenske i gama masne kiseline. Uzmite prema uputstvu.


 

Najbrži način

Dobra krema će najbolje i trenutno poboljšati izgled i osećaj suve kože, i primena jedan-dva puta dnevno može da pomogne i izleči od ozbiljne dehidracije. Tri ključna sastojka koja treba da sadrži krema uključuje: Stearinsku kiselinu (masnu kiselinu), omekšivač ceramides i holesterol. Lokalno primenjen holesterol, neće uticati na nivo holesterola u telu. (U stvari, ako ste na lekovima za snižavanje holesterola, što može izazvati sušenje kože, krema bogata ovim sastojkom može da pomogne.)

 

Ovi efikasni sastojci se nalaze u svemu, od krema za čišćenje lica do krema za telo. Suština? Losion će učiniti mnogo više za vašu kožu od pijaće vode.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
3
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

NIVEA Creme Care proizvodi za čišćenje lica

NIVEA Creme Care proizvodi za čišćenje lica

Kao iskusni lider u istraživanjima nege kože, NIVEA je ponudila potrošačima svoj prvi proizvod za ...
Kako do mekih i glatkih usana?

Kako do mekih i glatkih usana?

Nežne, mekane, svilenkasto glatke usne… Kako postići? ...
Mitiseri, doviđenja i prijatno!

Mitiseri, doviđenja i prijatno!

Mitiseri su zatvorene pore na licu koje se pojavljuju uzrokovane preteranim lučenjem ulja i sebuma ...
KINA
3360,oo
prava cena : 4032,oo
Kreativni WebShop
narukvica sa dijapozitivom
Cena : 500,oo
ANKETA
  • Da vas bezuslovno voli
  • Fizički izgled
  • Prisnost, poverenje i osećaj sigurnosti
  • Njegovo materijalno stanje i status u društvu
  • Da je zanimljiv, šarmantan i nepredvidiv

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 14°c

Bicikl

Roleri