30
Mar
2014

Ruke - prvi pokazatelj starenja, a najmanje ih negujemo!

Pregledano: 2962 puta

Više od bora i sedih, lepši pol zabrinjavaju ruke i smatraju ih najlakšim indikatorom tuđih godina. Uprkos tome, i dalje se ne brinu za njih koliko bi trebalo.

Sede - mogu se ofarbati, bore - mogu se sakriti, vrat - može se pokriti, ali ruke - one se ne mogu podmladiti tek tako. Novo istraživanje britanskog kozmetičkog brenda "Transforulas" otkrilo je da tri četvrtine žena najvećim izdajnikom godina smatra upravo šake. 

Čak 80 odsto njih priznalo je da će primetiti koliko staro izgledaju ruke druge žene kada je upoznaju ili vide. Ruke su tako postale broj jedan koji zabrinjava pripadnice nežnijeg pola, i to daleko više nego sede i bore. Gotovo polovina žena (42 odsto) izjavila je da su ruke počele da im stare već u 34. godini, a 33 odsto strahovalo je kako će im izgledati fotografije sa venčanja zbog sitnih nedostataka na rukama. Uprkos svemu tome, dame ruke i dalje neguju daleko manje nego ostatak tela. 

- Iako su naše ruke najviše izložene pogledima drugih, žene ne razmišljaju previše o njihovom izgledu sve dok ne bude kasno. Više smo koncentrirane na lice i kosu, a naše ruke brzo pokazuju znakove starenja zbog manjka prirodnih ulja u njemu i izloženosti spoljašnjim uticajima - ispričala je Rosalind Čepmen za "Daily Mail". 

Ako želite da ruke očuvate "mladima", važno je da pripazite na temperaturu vode prilikom pranja. Ona ne sme biti ni hladna ni vrela, jer u oba slučaja oštećuje kožu. Mlaka voda je najbolja, a preporučuje se i sapun za negu s puno ulja. Posle tuširanja, nakon što nanesete losion ili mleko na telo, namažite i ruke. Tada će se najbolje upiti u kožu jer su pore otvorene. 

Zanimljivo je i da čišćenje kuće bez rukavica nešto što možda i najviše oštećuje šake, ističu stručnjaci. Tako da sledeći put kada se bacite na veliko spremanje ne zaboravite da navučete gumene rukavice!

Stefana Pavlović

Ljubav je jedini vazduh koji sam udisala. I osmeh jedini jezik koji na svetu razumem.
Prate: 4
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Zaboravite na grube i ispucale ruke!

Zaboravite na grube i ispucale ruke!

Svi već znamo da hladnoća negativno utiče na našu kožu. Isušuje je i čini je grubom. Posebno su ...
Cool jesenji nokti

Cool jesenji nokti

Ono što svako od nas prvo primeti na ženi jesu nokti, naročito ako su lepi i negovani. S'obzirom da nam je ...
Domaći recepti za negu ruku

Domaći recepti za negu ruku

Naše ruke imaju jako malo lojnih žlezda, sa rezultatom da one imaju tendenciju da se osuše ...
COOLERMASTER
704,oo
prava cena : 844.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 0°c
min -3°c

Bicikl

Roleri