Postovala: Milica Zorić
09
Jul
2011

Kako da letnji koraci postanu udobni

Pregledano: 5474 puta

Kako da letnji koraci postanu udobni


Devojka u gradskom prevozu mi snima stopala. Pitam se da li gleda nove japanke, moju preplanulu kožu ili uredno pedikirane nokte. Tražim pogledom njene noge i shvatam šta ona to gledala na mojim. Mučimo istu muku. Sestre smo po flasterima. Hanzaplast oko palca, malog prsta, iznad pete. Moje osetljive noge ne vole modu, neudobnu „jednosezonsku“ obuću. A ja opet podlegnem trendu i kupim po neki par koji će mi doneti suze na oči, ali ne od sreće. 
 
 
 
 
 
 

 Iako po visokim temperaturama prijaju otvorene papučice, japanke i sandale mogu biti jako neudobne. Prvenstveno imajte na umu da ih nosite na bosu nogu. Čak i najudobnije patike „na golo“ dovode do plikova a tek plastične i tvrde papuče. Retka je letnja obuća koja je dobra podrška našim stopalima.
  
 
Bilans nošenja takve obuće su najčešće žuljevi, bolovi u stopalima, upale Ahilove tetive i uganuća gležnja. Znači, niti ste vi bangavi pa ne znate da hodate (što ja sebi često prebacujem) niti je problem što ne znate da izaberete kvalitetne proizvođače. Letnji modeli jednostavno nisu konstruisani za dugoročno nošenje niti stajanje i hodanje duži vremenski period. Ipak ima načina da vam muke sa stopalima ne pokvare letnje uživanje.
 
 
Prvo pri samoj kupovini obavezno vodite račina da đon bude mekan u gornji deo ne preterano sternut. Ali ni previše labav je će vam u suprotnom noga kliziti. Obavezno prošetajte u njima po radnji i to žustrim koracima (jer mi inače uvek negde žurimo) i tražite dokaz da su u pitanju prirodni materajali. Za one, već pomenute, „za do plaže“ nema pravog saveta, one su plastične i neudobne ali samo tome i služe, za kratkoročno nošenje.
 

 
 
 
 
Providni silikonski jastučići za petu ili prste će se zalepiti za stopalo i onemogućiti klizanje (poznatije kao izvirivanje prstića) pa samim tim smanjiti trenje i sprečiti nastanak bola. Postoje različiti oblici, zavisno od vrste obuće i mesta na koje idu, cena im je pristupačna (od 250 din) pa ih možete kupiti više, za svaki model i sprečiti da bol nastane. Potražite ih u lokalnim drogerijama, prodavnicama obuće i tržnim centrima.
 
 

 
 
 
U slučaju da vas seku kaišići ili japanke a ne želite da kao ja privlačite pažnju hanzaplastima postoji fenomenalna stvar - hansaplast u spreju, našpricaš na bolno mesto a on napravi nevidljivi film koji štiti kao hansaplast. Možete ga pronaći u bolje snabdevenim apotekama, malo je skuplji u odnosu na standardni flaster ali vredi svaku paru.
 
 
 
 
 
 
 
  
Ukoliko su se žuljevi već pojavili vaš letnji stil upotpunite flasterima. Moj izbor su uvek oni dečiji (mace, crtani junaci, srca, životinjice,..) kad vać mora da me boli, bar neka mi pogled ka izmaltetiranim stopalima izmami osmeh. 

Milica Zorić

Čekamo da Milica Zorić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
5
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako do nežnih stopala

Kako do nežnih stopala

Tvrda koža je veoma česta pojava na nogama i prisutna je kod skoro svih odraslih. Najčešće ...
Priprema za cipele

Priprema za cipele

Kud god da krenemo, stopala nose težinu našeg tela, često u neodgovarajućoj obući, sa visokim ...
Pet koraka do uspešnog pedikira

Pet koraka do uspešnog pedikira

Da biste održavali Vaša stopala zdravim, atraktivnim i bez bola, ne znači da treba da redovno ...
DELL
3916,oo
prava cena : 4699.2,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Nijednu, vjerujem u zdravu prehranu
  • Samo jednu i shvatila sam da to nije za mene
  • Manje od 5
  • 5-10 otprilike
  • Bilo ih je toliko da ne znam ni broj

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 2°c

Roleri

Bicikl