Postovala: Ona portal
25
Nov
2010

Kako do nežnih stopala

Pregledano: 6914 puta

Tvrda koža je veoma česta pojava na nogama i prisutna je kod skoro svih odraslih. Najčešće ne izaziva bol, više malo nelagode, ali noge mogu postati ružne i da izgledaju zapušteno i da utiču na razvoj drugih problema.

 

Stopalo se stavlja pod ogroman svakodnevni pritisak, noseći našu telesnu težinu i treba da bude trajno i otporno na mnoge spoljne uticaje. Upravo zbog ovih razloga sloj kože na nogama je deblji nego bilo gde na telu, i veoma brzo rastu ćelije kože, kao odgovor na spoljašnji stimulans.

 

Znaci tvrde kože
Prvi znaci tvrde kože se pojavljuju u vidu suvih fleka na nogama. Ovi znaci se obično vide na petama, na jagodicama ispod prstiju i sa strane velikog prsta. Kako se stanje pogoršava, tvrda koža može da dobije žućkastu boju, ponekad naizgled sivu ili svetlo braon i verovatno će se još stvrdnuti kako vreme napreduje.

 

Komplikacije tvrde kože
Ako se tvrda koža ne leči i vremenom se pogoršava, što može dovesti do razvoja zadebljanja koje može biti bolno, teže za lečenje i može se ponavljati tokom vremena. Štikle mogu da postanu bolne i tvrda koža ispucala, a ponekad čak i da prokrvari ako se ne uradi neki od tretmana.

 

Sprečavanje tvrde kože
Tvrda koža može da se sprečiti korišćenjem rutine, pomoću jednostavne prakse. Dozvolite stopalima da se odmore i opustite ih potapanjem u toplu vodu redovno. Normalno, ovo se može postići kao deo režima kupanja. Ponekad upotreba ulja ili proizvoda dizajniranih posebno za tvrdu kožu može da se koristi da pomogne omekšavanju kože za lakše uklanjanje kasnije.  

Korišćenje kamena za pete na petama, jagodicama i ostalim mestima će vam pomoći da uklonite sve mrtve ćelije kože pre nego što dozvolite da se razvije dalje u ružno suvu i tvrdu kožu. Sušenje stopala pravilno, a zatim primena intenzivne hidrantne kreme i losiona će vam pomoći da zadržite kožu mekom i sprečiti pojavu tvrde kože.

Oni koji stalno hodaju bosi, posebno van, imaju veći rizik od razvoja stanja tvrde kože. Stopalima bi trebalo da bude dozvoljeno da redovno dišu, ali takođe mogu imati koristi od upotrebe papuča ili mekih pamučnih čarapa.

 

Lečenje tvrde kože
Postoji mnogo dostupnih uređaja za lečenje tvrde kože, većina koja uključuje upotrebu instrumenta za struganje koji imaju za cilj da uklone mrtve ćelije kože. Tu je i širok izbor krema, losiona i gelova koji mogu da pomognu da se omekša koža pre nego što koristite kamen za pete, turpiju itd. Kamen za pete je proizvod koji se može koristiti u kadi i korisno je da se odmah očisti posle svake upotrebe.

 

Poseta pedikiru će dokazano biti vrlo korisna za većinu, jer su za negu stopala stručnjaci više u mogućnosti da ublaže i uklone tvrdu kožu lakše i brže nego što može da se obavlja nezavisno. Oni takođe mogu da vas posavetuju za odgovarajuće proizvode i tretmane koji se mogu izvoditi kod kuće.

 

Tvrda koža je vrlo česta i može se razviti na bilo kom mestu. Uvek je najbolje pokušati da se spreči tvrda koža . Ako se ipak pojavi, treba je što pre lečiti.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
2
Ljuto
0
Tužno
1
Srećno
2
Bolje
6
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ne zaboravite stopala!

Ne zaboravite stopala!

Kada govorimo o stopalima, naročito je važno da svakodnevno nosimo obuću koja je udobna i koja je izrađena od ...
Trikovi za negovana stopala

Trikovi za negovana stopala

Za tvrde pete Pomešajte dve sveže jagode sa jednom šoljom braon ...
Pet koraka do uspešnog pedikira

Pet koraka do uspešnog pedikira

Da biste održavali Vaša stopala zdravim, atraktivnim i bez bola, ne znači da treba da redovno ...
NOKIA
1483,oo
prava cena : 1779.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • Kozmetika
  • Knjiga
  • Keš
  • Bilo šta
  • Cveće

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 7°c

Bicikl

Roleri