Postovala: Ona portal
25
Nov
2010

Pet koraka do uspešnog pedikira

Pregledano: 6927 puta

Da biste održavali Vaša stopala zdravim, atraktivnim i bez bola, ne znači da treba da redovno plaćate pedikir u salonima. Kućni pedikir, koji sami uradite, može biti isto tako prijatan i koristan, kao i u salonu. Pre nego što počnete, međutim, važno je da proverite da li imate sve potrebne alate na raspolaganju.

 

Korak jedan
Priprema je podjednako važna kao i bilo koji drugi postupak, kada je u pitanju pedikir. Pošto ste se uverili da Vam je sve potrebno na dohvat ruke - lavor tople vode, peškiri, makazice ili grickalica, kamen, turpija, losioni, kreme i ulja, itd - važno je i da budete pažljivi i temeljni dok radite ceo proces pedikira.

 

Korak dva
Počnite potapanjem stopala u toplu kupku. Možda ćete želeti da koristite mineralne soli, eterična ulja, bilje ili kombinaciju svih pri kupanju nogu. Upotreba ovih preparata je korisna za kožu na nogama i doprinosi poboljšanju cirkulacije i opuštanju stopala. Natopite svoje umorne noge oko 20 minuta i primenite blagu kružnu masažu blagim pritiskom prstiju. Ovo je nežni predlog uklanja mrtvih ćelija kože. Ako koristite gel ili kremu proverite da li radite masažu na svim mestima, posebno u predelu gde je tvrdoglava tvrda koža vašeg stopala.

 

Korak tri
Pažljivo, temeljno sušenje stopala je veoma važno. Noge moraju biti suve i bez bilo kakvih mrtvih ćelija suve kože koje ste skinuli masažom. Tek onda možete nastaviti sa kućnim pedikirom. Briga oko sušenja između prstiju će obezbediti tvojim nogama da budu spremni za sledeću fazu.

 

Korak četiri
Kada su stopala suva, vreme je za podrezivanje noktiju i poboljšanje stanja zanoktica. Skratite nokte ravnomerno i koristite glatku turpiju za nokte. Zanoktice bi trebalo lagano skinuti -možete da koristite kozmetički štap za ovo - i masirati pomoću ulja ili kreme. Isperite stopala toplom vodom ponovo, da bi stopala bila potpuno čista. Proverite da li ste obrisali stopala temeljno sa mekim peškirom.

 

Korak pet
Pored poboljšanja zdravlja i izgleda kože na nogama, pedikir se fokusira na aspekt tretmana koji uključuje opuštanje i revitalizaciju stopala. Završni korak vašeg pedikira stoga treba da bude što je moguće prijatniji. Stopala će Vam se zahvaliti za negu i pažnju.

 

Nežno masirajte čista, suva stopala koristeći svoje omiljene kreme, losion ili ulje. Možete koristiti mirisne proizvode domaće ili u prodavnici kupiti proizvode za omekšavanje kože. Utrljajte proizvod u kožu u blagom kružnim pokretima koji pomažu poboljšanju cirkulacije krvi, jačanju unutrašnjih organa i olakšavaju umor. Glatkoća je velikodušan rezultat za negu kože. Posle nanošenja kreme, umotajte noge u plastičnu kesu na 10-15 minuta. Toplota, pakovanje stopala na ovaj način, povećava apsorpciju i omekšavanje stopala i čini kožu glatkom i gipkom.

 

Da biste dovršili svoj pedikir uklonite višak kreme, ulja ili losiona posle 15 minuta.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
8
Nasmejano
2
Ljuto
2
Tužno
1
Srećno
1
Bolje
2
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Ne zaboravite stopala!

Ne zaboravite stopala!

Kada govorimo o stopalima, naročito je važno da svakodnevno nosimo obuću koja je udobna i koja je izrađena od ...
Kako do nežnih stopala

Kako do nežnih stopala

Tvrda koža je veoma česta pojava na nogama i prisutna je kod skoro svih odraslih. Najčešće ...
Pet koraka do uspešnog pedikira

Pet koraka do uspešnog pedikira

Da biste održavali Vaša stopala zdravim, atraktivnim i bez bola, ne znači da treba da redovno ...
KINA
3180,oo
prava cena : 3816,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Bicikl

Roleri