Postovala: Ona portal
26
Nov
2010

11 koraka do lepše kože-drugi deo

Pregledano: 3362 puta

6. Obratite pažnju na izlaganje suncu u zatvorenom
Da, dobro ste pročitali: UV zraci (posebno UVA zraci), mogu da prodru kroz prozore u vaš dom i kancelariju i izazvati bore i braon mrlje. Isto važi i za stakla na kolima: studije su pokazale veće stope raka kože na levoj strani lica i gornjeg dela tela nego na desnoj, jer sa te strane je više izložena kada vozite. Mnogi ljudi imaju više bora i oštećenja od sunca na levoj strani lica. Nabavite i uvek nosite sa sobom hidratantnu kremu sa SPF.

 

7. Pratite unos mlečnih proizvoda (ako imate akne)
Istraživanjem iz Harvardske škole za javno zdravlje utvrđeno je da tinejdžerke koje konzumiraju dosta mleka imaju skoro 30 odsto više šanse da dobiju akne od onih koji piju manje. Iznenađujuće, obrano mleko se pokazalo kao gori prestupnik od punomasnog mleka. Naučnici ne znaju zašto mlečni proizvodi dovode do akni, ali neki pretpostavljaju da su prirodni hormoni prisutni u biti krivi. Sirevi, instant pića za doručak i šerbet su takođe povezani sa aknama. Smanjivanje mlečnih proizvoda neće rešiti problem bubuljica jednim potezom, ali može da napravi razliku.

 

8. Obratite pažnju na sredstva za čišćenje
To možda zvuči nelogično, ali ako imate suvu kožu, Vaš izbor sredstva za pranje lica može biti još važniji nego krema koju koristite. PH neutralan sapun je idealan za čišćenje. Ili antibakterijski. To je jedan od preventivnih pristupa za lepšu kožu. Možete da koristite sredstvo za čišćenje da biste izbegli suvoću, ekcem i psorijazu, a ne samo za lečenje ovih problema kada su već aktuelni. Primena kreme nakon čišćenja je i naravno neophodna. Ako koristite neke lekove protiv akni, sačekajte 10 minuta nakon što operete lice da smanjite iritaciju.

 

9. Izaberite proizvode na bazi vode za kosu
Neki preparati, kao pomade, pene, lakovi sadrže ulja ili voskovi mogu da zatvore pore i stvaraju akne, posebno na čelu, leđima i kosi. Čak i ako ih pažljivo koristite i izbegavate da dođu u dodir sa kožom, oni mogu pokrenuti čitav niz problema Vašem licu i telu, ili da budu preneti sa vaše jastučnice dok spavate. Umesto toga, birajte preparate sa formulama na vodenoj osnovi i izbegavajte oni koji sadrže ulje, pčelinji vosak, vosak ili mikrokristalni.

 

10. Proverite Vaš ormarić sa lekovima
Neka oralna kontraceptivna sredstva, antibiotici, lekovi za plodnost i još neki lekovi mogu dovesti do promena na koži. Antihistamini, diuretici, antidepresivi mogu da izazovu suvu kožu. Ako Vaša koža reaguje još dok ste uzimali određeni lek, razgovarajte sa svojim lekarom. Možda ćete moći da uzimate manje doze leka, ili ćete dobiti neki drugi lek.11. Spavanje svaku noć
Dok ste dremljivi, mehanizam popravke kože je u akciji. Biti lišen sna, sa druge strane, stavlja akcenat na telo, koje tada oslobađa više adrenalina i kortizola, što može izazvati razne kožne probleme. Istraživanja iz Kine utvrdila su da je nedovoljno spavanje značajan faktor rizika za akne među adolescentima. Potrudite se da odspavate sedam do osam sati svakog dana i to će biti dobar potez za lep izgled vaše kože.

 prethodni članak

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Uživajte u lepoj i nežnoj koži tokom cele zime

Uživajte u lepoj i nežnoj koži tokom cele zime

Kada temperatura pada, proizvodnja lipida praktično prestaje. Zato je preporučljivo korišćenje proizvoda ...
Kako sačuvati preplanulost?

Kako sačuvati preplanulost?

Vratili ste se sa mora sa divnom preplanulom bojom i sada biste želeli da što duže potraje. ...
Napravite egipatski vosak u tri koraka

Napravite egipatski vosak u tri koraka

Korak 1: Sastojci egipatskog vosaka Uzmite veći, duboki tiganj za kuvanje. U ...
NOKIA
1978,oo
prava cena : 2373.6,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Grčka
  • Crna Gora
  • Turska
  • Lavor i kada
  • Neka od egzotičnih destinacija(i svi vas mrzimo zbog toga)

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 7°c

Bicikl

Roleri