Postovala: Ona portal
26
Nov
2010

11 koraka do lepše kože–prvi deo

Pregledano: 3258 puta

1. Vodite računa kakvu vodu koristite
Shodno tome prilagodite svojoj koži proizvode za negu. Meka voda ne ukloni dobro sapun, tako da može da ostavi ostatke na vašoj koži. Ako je vaša voda mekana, koristite sredstva za čišćenje lica i tela umereno. U svakom slučaju, ne treba preterivati sa količinom proizvoda. Tvrda voda, sa druge strane, ne dozvoljava da se lako spere pena, zbog čega korišćenje sredstava za čišćenje još više može izazvati sušenje kože. Nežan, neutralan sapun koje ne peni puno može da umanji ovaj problem.2. Pijte zeleni čaj
Ako je vaš ten crven ili zamrljan, ovaj čaj anti-inflamatornih svojstava može da deluje umirujuće na kožu. Malo ohlađen je najbolji, jer jako topli napici mogu pogoršati crvenilo. Još jedna prednost: sastojci u zelenom čaju mogu sprečiti uništavanje kolagena koji dovodi do stvaranja bora, kao i suncem-indukovana DNK oštećenja kože (misli se na linije i boje), prema nekim stručnjacima. Razmislite da jutarnju šolju kafe zamenite sa ovim čajem.

 


3. Redukujte stres što više možete
Stres utiče na skoro svaki deo vašeg tela, uključujući i kožu. U istraživanju sprovedenom na Univerzitetu Stanford, istraživači su otkrili da tokom vremena ispita, studenti koji su pod većim pritiskom su imali više teških oblika akni nego oni studenti što su pod manjim pritiskom. To je zato što stres povećava proizvodnju hormona u telu, kao što su kortizol, koji može da utiče kožu i smanjuje njegovu sposobnost za borbu protiv akni-izaziva bakterije. Da biste osećaj stresa držali pod kontrolom, redovno primenjujte tehnike za upravljanje stresom, kao što je joga, duboko disanje i meditacija. To može da pomogne oboljenjima kao što su akne, psorijaza, rozacea...

 


4. Poboljšajte kvalitet vazduha
Izbegavanje zagušljivih okruženja je pametno, jer samo ako neko blizu vas puši, taj dim može da dovede do oslobađanja slobodnih radikala koji štete koži i ubrzavaju starenje. Ostali zagađivači u zatvorenom prostoru mogu da negativno utiču na kožu. Redovno menjajte filter vazduha u Vašem klima-uređaju. Takođe imajte na umu da suv unutrašnji vazduh dehidrira kožu i čini da fine linije budu lakše primećene.

 


5. Prebacite se na obične paste za zube
One paste sa dodatnim sastojcima ili dodatnim ukusom, kao što je npr. cimet, može da doprinese oboljenju kože koje se zove perioralni dermatitis. Izgleda kao bubuljica, crvenilo.. Koristite umesto toga obične paste za zube bez dodataka.

 

sledeći članak

 

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Spremanje za bikini je počelo: Dovedite se u red maksimalno poštujući ova pravila!

Spremanje za bikini je počelo: Dovedite se u red maksimalno poštujući ova pravila!

Ako stignete da omekšate kožu, zategnete telo u svom omiljenom kupaćem ćete izgledati kao kraljica ...
Lepa koža posle boravka na moru

Lepa koža posle boravka na moru

Koža izgleda savršeno posle boravka na moru, glatka je i nedeljama posle nema ...
Upala jajnika je veoma bolna, ali se može sprečiti

Upala jajnika je veoma bolna, ali se može sprečiti

Upala jajnika može da bude akutna ili hronična. Tok bolesti je često bez ikakvih simptoma. Za ...
PERTINI
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
keramicka unikatna vazna
Cena : 1000,oo
ANKETA
  • Da
  • Ne
  • Zavisi od situacije
  • Ni u ludilu!
  • Možda bih i prešao/la preko toga...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 23°c
min 13°c

Roleri

Bicikl