Postovala: Ona portal
28
Nov
2010

Kako da neutrališete loš zadah?

Pregledano: 3153 puta

Osim ako ne uživate da zastrašujete vašeg najboljeg prijatelja ili da gledate nečiji izraz lica kako se menja, nema baš puno humora u lošem dahu. Svako je s vremena na vreme, ili nešto jeo ili je bolestan. Ali, hronični loš dah, zadah iz usta, ili, može dovesti u neprijatne socijalne situacije ili čak da bude klinički znak osnovnog zdravstvenog stanja.

 

Slede instrukcije koje će vam pomoći da se oslobodite lošeg zadaha:

 

1. Počnite jednostavno. Nema potrebe da tražite dalje od poslednje stvari koju ste stavili u usta. Budite iskreni prema sebi. Pušači, teški alkoholičari i loša svakodnevna oralna higijena su glavni osimnjičeni na listi uzročnika lošeg zadaha. Korišćenje mente, guma za žvakanje i vodica za usta su uglavnom najčešče kozmetičke intervencije, ali je rezultat samo privremeno odlaganje lošeg daha, u najboljem slučaju. Najčešće, ove stavke će jednostavno napraviti svoj loš miris daha kao "prikrivanje posla."

 

2. Promenite svoje navike pušenja i pijenja. To je lako reći, ali teško da je za mnoge ljude lako to i uraditi. Ako je glavni (ili jedini uzrok) vašeg lošeg daha od duvana koji udišete ili pića koji pijete jedini pravi "lek" će biti značajno smanjenje ili eliminisanje ove supstance.

 

3. Razvijte dobru dnevnu rutinu oralne higijene. Američka asocijacija stomatologa AAS preporučuje pranje zuba i jezika sa fluorid pastom za zube najmanje dva puta dnevno. Takođe preporučuje se korišćenje konca za zube najmanje jednom dnevno.

 

4. Primenjujte bilo koji način oralne nege u bilo koje vreme ako osećate potrebu za tim. Ne zaboravite da su preporuke AAS postavljene na minimalni nivo. Takođe, imajte u vidu da kada se hrana taloži između zuba, ona počinje da trune brzo, oštećujući zube i desni i tako dovodi do lošeg daha, pa čak i mnogo ozbiljnije i skuplje oralne štete.

 

5. Vodite dnevnik ishrane, zajedno sa listom prepisanih lekova i lekova koje uzimate bez saglasnosti lekara, kao i vitamina ili biljnih dodataka. Ovo je naročito korisno ako vaš loš dah ostaje posle primene oralne higijene. Neka Vam stomatolog odradi profesionalni pregled ovih lekova tokom naredne posete. Postoje stomatološki profesionalci specijalizovani za loš dah, a AAS održava listu stomatološke asocijacije svake države kao resurs za pronalaženje takvih stručnjaka.

 

6. Ne živite sa lošim dahom. Za veći deo ljudi, to je problem koji se može izlečiti ili značajno izmeniti. Zapamtite, loš dah je ne samo društveno neprijatan, to može biti znak upozorenja na neprimećene sistemske bolesti. Neka Vam stomatolog preporuči prema njegovom mišljenju od kojih "najčešćih neželjenih" krivaca za loš dah da se sačuvate.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
4
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Nega kože tokom jeseni

Nega kože tokom jeseni

Poslednjih dana možda i nismo sigurni koje je godišnje doba. Visoke i naglo promenljive temperature nekome možda ...
Sladak način uklanjanja dlačica

Sladak način uklanjanja dlačica

Victoria Beckham i Sienna Miller obožavaju ovu vrstu depilacije! U pitanju je depilacija ...
Zablude o koži

Zablude o koži

Za lepu kožu dobri geni su poželjni ali to nije dovoljno. Ona se mora negovati i moramo koristiti ...
PERTINI
0,oo
prava cena : 0,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • porodičnim odnosima
  • karijeri
  • prijateljskim odnosima
  • pravljenju novca
  • zadovoljstvu samim sobom

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 29°c
min 11°c

Bicikl

Roleri