Postovala: Ona portal
26
Nov
2010

Kako da smirite nadraženu kožu

Pregledano: 6193 puta

Koža može biti nadražena iz različitih razloga. Proizvodi za negu kože, deterdženti za pranje veša i odeće mogu ponekad imati nepovoljne reakcije na kožu, izazivajući iritaciju. Isto tako, hrana i piće mogu loše reagovati na vaše telo i iritacija može da se manifestuje na koži. Izlaganje suncu, hormonalne fluktuacije i metode za uklanjanje dlaka takođe mogu nadražiti kožu. Generalno, nadražena koža izgleda ružičasto ili crveno, upaljena je i osetljiva na dodir. Možete umiriti nadraženu kožu uz pomoć nekoliko jednostavnih metoda.


Potrebno je:
* Blago sredstvo za čišćenje
* Hladna obloga
* Voda
* Hidrokortizona krema
* Zobena kaša
* Mleko
* Aloe vera gel

1. Operite područje sa blagim sredstvom za čišćenje. Ovim ćete obezbediti da sve što izaziva iritaciju bude uklonjeno sa kože. Izaberite način čišćenja koji je odgovarajući za osetljivi tip kože.

 

2. Stavite hladnu oblogu na nadraženo područje. To će pomoći da se smanji otok i ublaži bol. Nadražena koža je obično topla na dodir, tako će hladnoća pomoći da se smiri određena oblast.

 

3. Primeni hidrokortizonu kremu na to područje. Hidrokortizona krema će vam pomoći da se smiri nadražena koža i smanjiti svrab u tom području.

 

4. Izaberite deterdžent za pranje veša i proizvode za negu kože koji su hipoalergeni. Deterdžent za pranje veša posebno može biti prilično iritantan za određene tipove kože. Izaberite deterdžent bez parfema, jer će imati manje iritacije na kožu.

 

5. Napravite mlaku kupku. Topla voda će samo iritirati kožu još više. Umesto toga, napunite kadu sa mlakom vodom i lezite 20 minuta. Dodajte dve čaše zobene kaše ili jednu šolju mleka u kadu za dodatno umirujuće dejstvo.

 

6. Stavite Aloe vera gel na nadraženu kožu. Za bolji rezultat, ostavite Aloe vera gel u frižideru pola sata pre nego što ga primenite.

 

7. Nanesite gel sa vitaminom E direktno na nadraženu kožu. Pošto je Vitamin E bitan za zdravlje kože, gel će pomoći tom području.

 

8. Bitno je da vam bude vlažan vazduh u prostoriji gde boravite. Suv vazduh doprinosi nadraživanje kože.


Saveti i upozorenja

• Pijte puno vode, jer će interno vlažiti vašu kožu.
• Ako se stanje vaše kože ne poboljša, idite kod lekara. Dermatolog može da vam prepiše lekove da smirite nadraženu kožu.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako izabrati parfem?

Kako izabrati parfem?

Izbor parfema je veći nego ikad. Šta utiče na to da nam se neki parfem svidi i kako ...
Osvežavajući puderi za telo

Osvežavajući puderi za telo

Osvežavajući puderi za telo Prirodna kozmetika je nešto što u posljednje vrijeme postaje veoma ...
DELL
Kreativni WebShop
Ručno radjena ogrlica, unikat, bizuterija
Cena : 400,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 28°c
min 15°c

Roleri

Bicikl