Postovala: Senka Ivetić
06
Aug
2013

Kako sačuvati preplanulost?

Pregledano: 2693 puta

Kožu je važno negovati, vlažiti i dubinski hraniti

Vratili ste se sa mora sa divnom preplanulom bojom i sada biste želeli da što duže potraje. Koža se obnavlja, i ako je brzo pocrnela, brzo će i nestati površinska preplanulost. Ali, ako ste se pridržavali saveta o zdravom sunčanju, neće vam biti teško da održite boju, jer ćelija sa melaninom koji se stvarao uz adekvatnu negu, sporo gubi tamni pigment, tako da i koža sporije beli.

Dakle, kožu je važno negovati, vlažiti i dubinski hraniti, kako biste joj sačuvali elastičnost, što je izuzetno važno i za zadržavanje preplanulosti. Osim što lepo izgleda, taman ten je i prirodni odbrambeni mehanizam kože, koji joj služi da se zaštiti od štetnih spoljnih uticaja. Međutim, koža ima svoj život i ćelije površinskog sloja neprestano otpadaju, a zamenjuju ih druge, nove. Da bi se to dešavalo postepeno i neprimetno, uz zaštitu, potrebna joj je i adekvatna nega. Nekoliko saveta pomoći će vam da je održite i preplanulom i sjajnom.

preplanulost

* Tuširajte se mlakom vodom i blagim sapunom ili šamponom za telo. Prijaće vam i hladan tuš za kraj, jer podstiče bolju cirkulaciju. Tuširajte se brzo i mažite kožu kremama bez mnogo trljanja da ne poskidate površinski preplanuli sloj kože.

* Mažite telo mlekom ili laganim hidrantnim kremama, napravljenim specijalno za negu kože tela, jer masne kreme i ulja neće prijati, osim ako je koža jako suva.

* Odmah posle tuširanja nanesite preparate u malim količinama, dok je koža još vlažna, kako bi se lakše razmazivali. Veća količina proizvoda za negu guši kožu, a osim toga osećate se masno i neprijatno.

* U povremenom ponovnom izlaganju suncu, odaberite mesto sa senkom. U senci ćete crneti i dalje, a koža neće goreti.

* Ako vam se to dopada, nanosite i kreme koje vam daju preplanuli ten, one ne škode koži. Ali nemojte piti tablete za tu svrhu, jer je dokazano da se žuta boja skuplja u očnom dnu.

* Idite na plivanje, jer će vam voda pomoći da održite telo čvrstim i elastičnim.

* Kad koža postane isperutana i šarena, uradite piling i masažu celog tela. Tako ćete odjednom ukloniti sve izumrle ćelije sa površine kože i dobiti ravnomernu boju tena.

* Lice negujte pravilno, takođe bez mnogo trljanja prilikom umivanja, skidanja šminke i nanošenja preprata. A po potrebi namažite antirid i serum.

* U kozmetičkom salonu možete se osloboditi neujednačene pigmentacije, perutanja, isušene i naborane kože, popravljajući elastična i kolagena vlakna ugrožena suncem.

 preplanulost

UJEDNAČITE BOJU

Ukoliko vam je koža šarena, odnosno, neravnomerno isperutana, napravite kupku sa toplom vodom. Prvo se istuširajte, namažite celo telo debljim slojem kreme i potopite se u vodu petnaestak minuta, a zatim lufa rukavicom dobro istrljajte kožu kako biste skinuli pregoreli sloj. Ako ovo nije dovoljno, dodajte ovoj kupki i piling od mekinja. Na kraju se namažite kremom za telo.

Izvor: Novosti.rs

Senka Ivetić

Čekamo da Senka Ivetić napiše nešto o sebi. :)
Prate: 2
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
1
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
1
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Kako da smirite nadraženu kožu

Kako da smirite nadraženu kožu

Koža može biti nadražena iz različitih razloga. Proizvodi za negu kože, deterdženti za pranje ...
Sacuvajte lepotu uz nekoliko jednostavnih saveta

Sacuvajte lepotu uz nekoliko jednostavnih saveta

Žene smo sklone tome, da želimo da izgledamo lepo. Većina nas se plaši starenja i ...
NEKA ORIJENTALNA BAJKA POČNE…

NEKA ORIJENTALNA BAJKA POČNE…

Hamam je kao što je poznato turski naziv za kupatilo. Još od Viktorijanske ere Turci su uživali u obredu ...
VIVAX
7454,oo
prava cena : 8944.8,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Ne i neću nikada
  • Ne, ali bih volela
  • Da, ali samo jednom
  • Nemam koga da varam
  • Da, redovno

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 10°c
min 2°c

Roleri

Bicikl