Postovala: Nataša Ilić
27
Mar
2014

Male lekcije o celulitu

Pregledano: 2716 puta

Mnoge dame pate od takozvane "pomorandžine kore" i vode bitku sa celulitom

Većina njih troši silne novce na tretmane bez rezultata i beskorisne proizvode. To je zato što celulit nije problem debljine, već je kožni problem. Nema nikakve veze s tim koliko kila imate i koliko kila ste izgubili – objašnjavaju dermatolozi.

Problem leži u činjenici da žene ne razumeju šta je celulit i samim tim ne znaju kako da ga tretiraju. Do krajnjih granica se troše na gubljenje kilograma i tretmane, a sve uzalud. Naziv 'celulit' su u uvele Evropljanke u drugoj polovini šezdesetih godina kako bi opisale rupice na koži na kritičnim mestima.

celulit

Zapravo, ne postoji konkretna razlika između celulita i sala. Masažeri za celulit i kreme su stvoreni da rastvore ovu pojavu. Celulit nastaje zbog atrofije mišića, a to se javlja kada mišići postanu slabi, nedefinisani i odvojeni od kože. Dobra stvar je što postoji način da se rešite mišićne atrofije i uklonite celulit.

Ovo je pet stvari koje treba da znate o celulitu:

1. Ne možete se rešiti celulita samo pomoću krema. Rupice koje stvara celulit su zapravo rezultat problema koji se krije ispod površine kože. Zato kreme ne mogu same rešiti ovaj problem. Neophodne su i vežbe.

2. Kozmetički tretmani donose rezultate, ali mogu da budu opasni. Tretmani po kozmetičkim salonima možda donose rezultate, ali može doći do povrede.

celulit

3. Celulit nije genetska pojava, možete ga se otarasiti. Bez obzira na to šta vam je rečeno, celulit nije nešto što ste nasledili od roditelja.

4. Možete se otarasiti celulita bez obzira na to koliko godina imate. Celulit je vezan za vaše mišiće i bez obzira na to koliko godina imate, možete ga se otarasiti. Samo vežbama na ciljanim delovima tela pomoći će vam da ga se rešite. To nisu teške vežbe i mogu ih raditi sve žene, bez obzira na fizičku spremnost.

5. Jedini način da se rešite celulita su specijalne ciljane vežbe. Pokreti su jedinstveni i podstiču mišiće. Rade na zategnutosti, toniraju i dovode u red mišićni deo tela, čime se odstranjuju rupice ispod kože. Zato, pravac u najbližu teretanu da se raspitate o vežbama protiv celulita. Zapamtite, celulit nema nikakve veze sa gubljenjem kilograma. Čak i najmršavije žene mogu da ga imaju.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Prirodnim putem do većih i čvršćih grudi

Prirodnim putem do većih i čvršćih grudi

Sada je to zahvaljujući BRAVA sistemu moguće i postići na potpuno prirodan način bez hiruških intervencija i ...
Klasična relax masaža

Klasična relax masaža

Klasična relax masaža obuhvata masažu celog tela dugim pokretima različite dubine i pritiska radi ...
10 trikova da momentalno izgledate mršavije

10 trikova da momentalno izgledate mršavije

Za još modnih, beauty i lifestyle ideja posetite predivnu facebook stranicu ...
VOX
8656,oo
prava cena : 10387.2,oo
Kreativni WebShop
100% UNIKAT
Cena : 250,oo
ANKETA
  • Bezobzirni su
  • Premalo pokazuju emocije
  • Nema dovoljno vremena za vas
  • Neuredni su
  • Nikada niste na istim talasnim dužinama

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 27°c
min 16°c

Roleri

Bicikl