Postovala: Nataša Ilić
27
Mar
2014

Male lekcije o celulitu

Pregledano: 2591 puta

Mnoge dame pate od takozvane "pomorandžine kore" i vode bitku sa celulitom

Većina njih troši silne novce na tretmane bez rezultata i beskorisne proizvode. To je zato što celulit nije problem debljine, već je kožni problem. Nema nikakve veze s tim koliko kila imate i koliko kila ste izgubili – objašnjavaju dermatolozi.

Problem leži u činjenici da žene ne razumeju šta je celulit i samim tim ne znaju kako da ga tretiraju. Do krajnjih granica se troše na gubljenje kilograma i tretmane, a sve uzalud. Naziv 'celulit' su u uvele Evropljanke u drugoj polovini šezdesetih godina kako bi opisale rupice na koži na kritičnim mestima.

celulit

Zapravo, ne postoji konkretna razlika između celulita i sala. Masažeri za celulit i kreme su stvoreni da rastvore ovu pojavu. Celulit nastaje zbog atrofije mišića, a to se javlja kada mišići postanu slabi, nedefinisani i odvojeni od kože. Dobra stvar je što postoji način da se rešite mišićne atrofije i uklonite celulit.

Ovo je pet stvari koje treba da znate o celulitu:

1. Ne možete se rešiti celulita samo pomoću krema. Rupice koje stvara celulit su zapravo rezultat problema koji se krije ispod površine kože. Zato kreme ne mogu same rešiti ovaj problem. Neophodne su i vežbe.

2. Kozmetički tretmani donose rezultate, ali mogu da budu opasni. Tretmani po kozmetičkim salonima možda donose rezultate, ali može doći do povrede.

celulit

3. Celulit nije genetska pojava, možete ga se otarasiti. Bez obzira na to šta vam je rečeno, celulit nije nešto što ste nasledili od roditelja.

4. Možete se otarasiti celulita bez obzira na to koliko godina imate. Celulit je vezan za vaše mišiće i bez obzira na to koliko godina imate, možete ga se otarasiti. Samo vežbama na ciljanim delovima tela pomoći će vam da ga se rešite. To nisu teške vežbe i mogu ih raditi sve žene, bez obzira na fizičku spremnost.

5. Jedini način da se rešite celulita su specijalne ciljane vežbe. Pokreti su jedinstveni i podstiču mišiće. Rade na zategnutosti, toniraju i dovode u red mišićni deo tela, čime se odstranjuju rupice ispod kože. Zato, pravac u najbližu teretanu da se raspitate o vežbama protiv celulita. Zapamtite, celulit nema nikakve veze sa gubljenjem kilograma. Čak i najmršavije žene mogu da ga imaju.

Nataša Ilić

Ženama je potreban samo mali znak, nagoveštaj, jedan mig, nevidljivi detalj, sitan povod, a zatim sve same rade: vole, pate, nadaju se, maštaju i plaču.
Prate: 5
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
2
Nasmejano
0
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
1
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

I macho muškarci mogu imati osetljivu kožu

I macho muškarci mogu imati osetljivu kožu

Iako je koža muškaraca otpornija od nežne ženske kože, ipak ni ona nije pošteđena iritacija i upala. ...
Prednosti ulja za telo

Prednosti ulja za telo

Obradujte vašu kožu! Iznenadite je jedno veče tako što ćete umesto mleka, na vaše telo naneti ...
Oprostite se od celulita

Oprostite se od celulita

Polako kreće letnja sezona, kada su noge u prvom planu, a sve pripadnice lepšeg pola žele da zablistaju u ...
KINA
5971,oo
prava cena : 7165.2,oo
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • Nego šta!!!
  • I više od toga.
  • Nema boljih od mene.
  • Nisam zgodan al sam neophodan
  • Trebalo bi da se posvetim više sebi.... Jeb...

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 6°c
min 1°c

Roleri

Bicikl