Postovala: Ona portal
26
Nov
2010

Napravite losion od kamilice i maslinovog ulja

Pregledano: 5437 puta

Kamilica je poznata zbog svog superiornog umirujućeg efekta. Iako je najčešće poznata kao sastojak umirujućih čajeva, takođe se naširoko koristi i za smirivanje iritirane kože.

Maslinovo ulje se koristi vekovima kao ovlaživač. Daje koži osećaj glatkoće i elastičnosti.

 

Mešavina ova dva sastojka, predstavlja vrlo efikasan način za lečenje suve i nadražene kože. Jer, ova smeša je napravljena sa svim prirodnim sastojcima, tako da je sigurno možete koristiti onoliko često koliko želite, a takođe je bezbedna i za decu i bebe.


Stvari koje vam trebaju:


* 1 čaša cveća kamilice
* 1 čaša maslinovog ulja
* Gaza ili kuhinjski peškir
* Tegla
* 60g pčelinjeg voska
* Lonac

 

1. Sipati 2 šoljice maslinovog ulja u lonac. Dodati 1 šoljicu kamilice. Ringlu na šporetu treba podesiti na najnižu temperaturu, samo da bude toplo ulje, ali ne i kuvati cveće. Neka cveće odstoji u maslinovom ulju oko 1 sat, sve dok ne postane mekano i upije ulje.

 

2. Koristeći sito ili gazu, procedite maslinovo ulje u teglu. Nežno iscedite višak ulja iz cvetova kamilice u teglu. Možete ostaviti cveće u frižider i kasnije ga primeniti na opekotine, ogrebotine i osip.

 

3. Očistite lonac od preostalog ulja. Prebacite teglu u šerpu i dodajte vode, otprilike da voda dođe do polovine tegle. Zagrejte vodu na umerenoj vatri dok mehurići ne počnu da se formiraju na dnu, a zatim smanjite na nisku temperaturu. Treba da povećate temperaturu za ulje dovoljno da može da se otopi vosak, a ne više. Možete testirati tako što ćete dodati mali komad voska da proverite da li se topi.

 

4. Polako dodajte pčelinji vosak, dok ne dodate oko 60 grama ukupno. Losion treba da i dalje izgleda kao tečnost. Budite sigurni da polako mešate, kao i da temeljno kombinujete sastojke. Ovo je osnovni recept. Da bi testirali gustinu, umočite kašiku u losion i stavite je u frižider nekoliko minuta dok se ne stvrdne. Ako želite čvršći losion, dodajte još pčelinjeg voska.


5. Kada postignete željenu gustinu, pažljivo izvadite teglu od tople vode, i ostavite da se ohladi. Trebalo bi da se losion stvrdne u roku od samo nekoliko minuta. Izbegavajte stavljanje poklopca na losion dok se ne ohladi na sobnoj temperaturi, jer to može da dovede do kondenzacije, što može dovesti do stezanja.

 

Saveti i upozorenja


* Ovaj losion može da se otopi i stvrdne, u zavisnosti od temperature na kojoj se nalazi. To se lako rešava kada se ostavi na sobnoj temperaturi.
* Kamilica je poznata po izazivanju alergije kod nekih ljudi od ambrozije i drugih supstanci.

Ona portal

Čekamo da Ona portal napiše nešto o sebi. :)
Prate: 7
Kakav je utisak na vas ostavio ovaj tekst
Total hit
0
Nasmejano
1
Ljuto
0
Tužno
0
Srećno
0
Bolje
0
comments powered by Disqus

Povezani tekstovi

Masaža toplom čokoladom

Masaža toplom čokoladom

Masaža toplom čokoladom najnoviji je hit među ženama. U hladnim zimskim danima predstavlja ...
Pet koraka do preplanulog tena

Pet koraka do preplanulog tena

Kao što je poznato, taman, preplanuli ten u modu je uvela ...
ČVRSTA I ELASTIČNA KOŽA MOGUĆA JE  U SVIM GODINAMA!

ČVRSTA I ELASTIČNA KOŽA MOGUĆA JE U SVIM GODINAMA!

Ako ih već imate, onda znate – bore nisu jedini znak starenja kože! Šta više, one su, u stvari, ...
HP
Kreativni WebShop
Ručno radjena narukvica, unikat, bizuterija
Cena : 200,oo
ANKETA
  • sestri
  • mami
  • partneru
  • drugarici
  • nikome

Kako ocenjujete sajt
Odlicno
Veoma dobro
Dobro
Solidno
Loše

max 7°c
min 6°c

Bicikl

Roleri